Konec českých singlových nadějí. Plíšková na Serenu nestačila

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Karolína Plíšková šla do čtvrtfinále US Open s tím, že ví, jak domácí hvězdu na Ashově stadionu porazit. Sebevědomí čerpala ze semifinálového zápasu z roku 2016, ve kterém Williamsovou porazila. Na v úvodu chybující Američanku také ve velkém stylu nastoupila. Williamsová se ale dokázala zvednout. Poté, co mezi sety dokonce vyhrála osm gemů v řadě, Plíškovou zlomila. Poslední zástupkyně českého tenisu končí na US Open ve čtvrtfinále po setech 4:6 a 3:6.

Jako kdyby si Karolína Plíšková dobře pamatovala z roku 2016, jak má na Serenu Williamsovou vletět. V úvodu vypadala Američanka hodně nervózně, z chyb Williamsové dokázala těžit česká tenistka.

Na světě byl rychle brejk pro rodačku z Loun a vedení 3:1. Pak ale přišla zlomová hra prvního setu. V pátém gemu měla Češka tři brejkbolové šance na 4:1, Williamsová ale dlouhý gem na servisu uhrála.

A najedou se rozjela. Plíškovou trápila hned v dalším gemu, ale i česká dvojka složitou situaci při svém podní zvládla. To ale bylo na dlouhou dobu od české tenistky všechno. V důležitých chvílích Američanku podrželo domácí publikum, které ji dotlačilo i k setbolům.

Williamsová už od stavu 2:4 v první sadě, kterou nakonec získala 6:4, neprohrála jediný gem. A její jízda pokračovala dál. Plíškové sebrala hned první servis druhého setu – navíc čistou hrou.

Výsledkem bylo osm vyhraných her v řadě pro americkou ranařku. Plíšková se chytla až za stavu 0:4, kdy Willimasové vzala servis a připsala si první gem ve druhém dějství. Najednou Plíškové došlo, že už nemá co ztratit. Do míčů začala chodit a připsala si i první eso zápasu.

V rozhodující chvíli se ale zase ukázala Serena. Češka měla za stavu 2:4 čtyři brejkobly, které by ji vrátily do zápasu. Domácí tenistka ale další složitý moment ustála. Plíšková se sice následně svým servisem udržela v zápase, sebevědomá Američanka už ale zápas za stavu 5:3 dopodávala, když si pomohla třemi esy.

Výsledkem bylo vyřazení poslední české singlistky z hlavní soutěže US Open. Po setech 4:6 a 3:6 se s čtvrtfinálovým zápasem, i letošním US Open, musela Karolína Plíšková rozloučit.