Bez ztráty setu ve čtvrtfinále! Plíšková pomstila proti Bartyové své krajanky

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková dál zvládá na letošním US Open předvádět stabilní a kvalitní výkony. Ani ve svém čtvrtém utkání na turnaji neztratila česká dvojka set a vybojovala postup do čtvrtfinále! Zajistila si ho v souboji s Australankou Ashleigh Bartyovou, kterou porazila dvakrát 6:4.

Česká tenistka dál zvládá průchod závěrečným grandslamem sezony na jedničku. I ve svém čtvrtém utkání porazila soupeřku 2:0 na sety, tentokrát přitom narazila na světovou sedmnáctku Ashleigh Bartyovou, jež v New Yorku už dokázala vyřadit Lucii Šafářovou a Karolínu Muchovou.

Do samotného zápasu vstoupila Karolína brejkem hned v úvodním gemu a výhodu získaného podání si donesla až do koncovky první sady. V osmé hře sice čelila třem brejkbolům za stavu 0:40, ale všechny hrozby odvrátila a dějství doservírovala.

Úspěšnější byla Plíšková i ve druhém setu. V něm měla Bartyová dokonce pět brejkbolů, ale česká tenistka všechny odmazala a sama naopak využila svůj jediný ve třetí hře. Stejně jako v prvním setu, tak i tentokrát sadu doservírovala a mohla se radovat ze čtvrtého vítězství na turnaji.

Finalistka z US Open 2016 navíc potvrdila, že v New Yorku se jí dlouhodobě daří a postoupila už do svého třetího čtvrtfinále v řadě. V něm se Plíšková utká s lepší z dvojice Kaia Kanepiová a Serena Williamsová.