Snad mě Maky pomstí, říká Siniaková. Je konec ve třetím kole dobré znamení?

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Vedení 4:1 a brejkbol na 5:1. Chvíle, kdy se zápas Kateřiny Siniakové totálně obrátil v její neprospěch. Od nevyužitého brejkbolu už nevyhrála jediný gem a ztratila zbylých jedenáct her v řadě. Ukrajinka Lesja Curenková už pak byla nad síly tenistky s kundrnatými a zářivě blonďatými vlasy. Grandslamové maximum české tenistky tak překonáno nebylo. V jednom směru by ale přece jen její konec ve třetím kole mohl být pozitivní...

Zratit vedení a neuhrát jediný z jedenácti gemů v řadě. Co se to na Grandstandu šestý hrací den dělo? „Stalo se prostě to, že jsem prohrála. I prvních pět gemů bylo hodně vyrovnaných. Ona potom změnila hru a hrála přesně, co na mě platilo. Trošku zpomalila, nehnala se do toho tolik a tak nějak se to otočilo,“ vysvětlovala Siniaková.

Tenistka se snažila, bojovala. „Zkusila jsem to držet zezadu, ale ona do toho šla. Nebo jsem zkusila jít na síť, ale bohužel tam byly chyby nebo mě dobře prohodila,“ smutnila Češka.

Mrzet jí mohl i i brejkbol, který za zlomového stavu 4:1 nevyužila. Curenková celou výměnu zakončovala na síti, Siniaková na kratší volej nedosáhla. „Zahrála dobře bekhend po lajně. Pak se to sešlo, že jsem špatně zaservírovala, ona našla rytmus. Věděla, co na mě hrát a platilo to.“

Dlouhé šichty na kurtu, které si odbývala Sinianková v předchozích kolech, ji mohly stát hodně sil. Vždyť tenistka z Hradce Králové všechny předchozí zápasy dohrávala až ve večerních hodinách a navíc výhry získávala ve třech setech.

„Byla jsem ready hrát i na to, že to budou dlouhé výměny. Ona běhá vzadu a připravuje se na vítězný úder. Hrála jsem poprvé přes den, což byla změna. Předtím to vyšlo krásně, že jsem hrála k večeru, ale během zápasu jsem nepocítila únavu.“

Její zápas bedlivě sledoval i tým Markéty Vondroušové. Ta totiž na Ukrajinku narazí ve svém prvním osmifinále. Co by ji poražená SIniaková poradila? „Už se trochu změnila, tolik do toho nechodí. Počká si na míč a připraví si to. Budou to dlouhé výměny a dlouhý zápas a doufám, že to Maky vybojuje a vrátí ji tu moji porážku,“ vzkázala krajance.

Smutnit ale Siniaková nemusí. Na turnaji pokračuje s Barborou Krejčíkovou v deblu, možná je i porážka ve třetím kolem dobrým znamením. Před branami osmifinále Siniaková skončila i letos ve Wimbledonu a Roland Garros. A jak pěkně se jí tam dařilo v deblu... Tak třeba z toho bude šťastná trojice zkompletovaná na US Open.

 

Into the 3rd round at @usopen ??‍♀️✨

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Srp 31, 2018 v 8:05 PDT