Životní zápas, radovala se Vondroušová. Proč nepodala ruku rozhodčí?

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Po Karolíně Muchové píše další česká tenistka ve Flushing Meadows parádní příběh. Na kurtech v newyorské čtvrti Queens si Markéta Vondroušová vylepšila své grandslamové maximum už postupem do třetího kola. Tam ale neskončila! Svou jízdu natahuje do osmifinále, když vyřadila Kiki Bertensovou. Před českým talentem se tak musela sklonit i hráčka, která měla před US Open možná vůbec největší formu.

„Diváci mě hnali dost. Tleskalo se po každém míči. Je to skvělé, hrozně to nakopne,“ říkala nadšená Vondroušová s tím, že srovnatelnou atmosféru zažila jen ve druhém kole Australian Open proti Francouzce Garciaové. „Tady to bylo ale ještě lepší!“ zářila 19letá levačka.  

Aby to taky nebylo lepší... Tohle byl pro Vondrošovou největší vyhraný zápas kariéry. Postupu do třetího grandslamu si cení i víc než turnajového triumfu v Bielu. „Už jsem pak nevěděla, co se se mnou děje. Jen jsem hrála každý míč,“ pokračovala na tiskové konferenci.

Když Češka šťastně dosedla po posledním míči na rozpálený americký beton, zažila skutečnou euforii. „Byla jsem ráda, že už je to za mnou,“ hledala slova k popsání pocitů. Radostí ale zapomněla na splnění jedné pozápasové povinnosti...

„Kiki mě šla obejmout na moji polovinu. Já jsem pak šla zamávat divákům a hned jsem šla na rozhovor,“ popisovala Vondroušová. Na co zapomněla? „Nepodala jsem ruku rozhodčí! Moc se jí tímto omlouvám. Už jsem nevěděla, co se se mnou děje,“ uvedla s tím, že se o nedopatření dozvěděla až z komentářů na sociální síti. 

Rozhodčí na kurtu Louise Armstronga s největší pravděpodobností musela tušit, že Vondroušová v euforii na podání ruky jen zapomněla. Vždyť Češka na kurtu sváděla dvě hodiny a dvacet minut nelístostný souboj. „Bylo to náročné až do posledního míče. Kiki hodně běhá a vrací. Každý míč se hrálo, chyby jsem se od ní nedočkala.“

Vondroušová soupeřku znovu rozebírala povedenými dropshoty. „Ona z toho už pak byla úplně vyřízená, protože jsme běhaly furt dopředu. Bylo to fakt dobré. Šly mi dost,“ zářila česká hvězdička.

Po druhém setu to však moc nevypadalo, že bude moci Vondroušová nahodit svůj úsměv od ucha k uchu. Bertensová uhrála celých sedm her v řadě. „Začala do toho chodit, lépe podávat. Ode mě přišly chyby a pak už to nešlo dohánět.“

K tomu se ještě přidaly chyby nohou, které tu čároví Vondroušové pískají s velkou oblibou. „Už mě to nerozhazuje. Naštěstí to nebylo na důležité body. Většinou mi to dělají v Americe,“ usmívala se tenistka s tím, že se raději už soustředila na třetí set. 

„Věděla jsem, že se musím chytit v tom třetím. Už jsem ani nedobíhala všechno, když jsem tušila, že to nebude mít cenu. Navíc mě tahalo tříslo trochu,“ vysvětlovala Vondroušová, proč za sedm gemů vyhrála jen tří míče. 

Tělo si prý ale odpočine a i tříslo bude připraveno na první osmifinále grandslamu v životě. V něm na Češku čeká Ukrajinka Curenková, která už vyřadila nasazenou dvojku Caroline Wozniackou i Kateřinu Siniakovou. 

Co o ní Vondroušová ví? „Asi jen to, že hraje rychle,“ smála se s tím, že její tým zápas Curenkové se Siniakovou monitoroval a důležité informace jí předá. 

 

??❤️

Příspěvek sdílený Markéta Vondroušová (@marketavondrousova),Zář 1, 2018 v 11:53 PDT