Plíšková o vedru na US Open: V teplu hraji raději. New York jí sedí se vším všudy

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Karolína Plíšková zvládla zápas druhého kola proti Rumunce Bogdanové, postupovou povinnost proti papírově slabší soupeřce splnila relativně bez problémů. „Byl to o něco lepší výkon než v předchozím kole,“ říkala Plíšková. Kromě soupeřky tolik nebojovala ani s vysokými teplotami, které v New Yorku panují. „Neříkám, že je to ale nějak super lehké. Teď už to však bylo lepší, zafoukal i vítr.“

Plíšková plnila roli papírové favoritky. Proti Rumunce, která se drží v první stovce světového žebříčku, musela ve druhém setu bojovat se stavem 0:3. „Měla jsem tam na dva gemy takový výpadek,“ říkala Plíšková po zápase s tím, že ztratila koncentraci. „Pak jsem se vrátila a hrála jako v prvním setu. Díky tomu se mi povedlo uhrát zase tolik gemů v řadě,“ libovala si.

„I když do toho soupeřka dobře chodila, byla povinnost vyhrát. Samozřejmě nechci létat v oblacích, prohrát se dá všechno. Snažila jsem se to brát zodpovědně,“ pokračovala v hodnocení česká tenistka.

Plíšková tak má ve Flushing Meadows za sebou dvě kola, která odehrála s hráčkami, jež by měla porážet. Roli favoritky zatím potvrzuje a na kurtu se cítí lépe a lépe. „S druhým kolem spokojená jsem, je to zlepšení ve spoustě směrech oproti minulému utkání,“ libovala si.

Nerozhodily ji ani vysoké teploty, které jsou většině hráčů proti srsti. „Peru se s tím dobře. Nějak super lehké to ale není. Teď už to bylo i o něco lepší. Peklo to bylo v úterý,“ věděla Plíšková. Z náročných podmínek si navíc snaží vyvozovat pozitiva. „Míč letí rychle a cítím se v tom dobře,“ řekla o teplu, se kterým bojuje spíš výjimečně. „I když je to těžší, tak mám takové podmínky radši. Vím, že je totiž většinou vydržím.“

Kromě tepla trápí hráče v New Yorku i hodiny hlídající pětadvacet sekund mezi servisy. Ani to není ale Plíškové případ. „Není to špatné. Kolikrát pospíchám a třeba zjistím, že mám ještě dvacet vteřin. Pak se trochu projdu a čas využiji. Přijde mi, že se to nedá nestihnout, pokud se něco nestane,“ říkala Plíšková, která účinkovala i v zábavném videu, jež mělo nové pravidlo představit fanouškům turnaje v New Havenu.

Sečteno, podtrženo: Plíšková si další newyorské tažení užívá se vším všudy. Tamější grandslam si začíná zamilovávat stejně jako Manhattan. „Hned první den jsem vyběhla na Pátou Avenue, kde se mi taky vždycky daří,“ smála se. „Ulovila jsem toho opravdu hodně. Koupila jsem si boty a cestovní tašku,“ popisovala.

Po zápasech si ráda zajde do města i na večeři. „Posledně jsme byli na steaku. Ty teda moc nemusím, ale kvůli Michalovi jsme navštívili Nusr-et, což je známá restaurace,“ uvedla s tím, že víc holduje italským pokrmům nebo sushi, a vydala se na cestu do hotelu u Central Parku.