Paráda! Strýcová zdemolovala Španělku, ta potupu odvrátila v závěru

- Radek Štohl

Barbora Strýcová si potřetí v kariéře zahraje 3. kolo dvouhry na US Open. Češka na úvod středečního programu excelovala, Laru Arruabarrenaovou-Vecinovou smetla 6:0, 6:1. Strýcová se o první osmifinále v New Yorku utká s Elise Mertensovou.

Zkušená tenistka letos ve dvouhře na grandslamech zažívá skvělé výsledky. Na Australian Open dokráčela do osmifinále, do stejné fáze turnaje se poprvé dostala na French Open. Ve Wimbledonu uhrála "jen" třetí kolo, znovu o šestnáctku nejlepších se porve také ve Flushing Meadows.

Třiadvacátá nasazená ve druhém zápase na US Open zažila velmi napínavou první hru. V té musela odvracet dva brejkboly, gem uzavřela po pěti shodách. Hned následovně Španělce sebrala servis čistou hrou. Jelikož při podání soupeřky uspěla ještě dvakrát a sama jí nenabídla žádný brejk, za čtyřiatřicet minut hry se konal kanár.

Rovněž druhý set začal pro Strýcovou ideálně. Poměrně rychle vedla 2:0, za daného stavu ale musela odvracet dva brejkboly za sebou. To se jí vydařilo, aby následně popáté v zápase sebrala soupeřce podání. Lara Arruabarrenaová-Vecinová dva kanáry nakonec nedovolila, v šesté hře si poprvé udržela vlastní podání. Strýcová však ihned v dalším gemu úřadovala a po čisté hře se ocitla ve třetím kole.

První osmifinále v New Yorku se česká tenistka bude snažit uhrát proti Elise Mertensové, se kterou se nikdy ještě neutkala.

US Open (USA, 25 282 400 USD, tvrdý povrch)
2. kolo ženské dvouhry
BARBORA STRÝCOVÁ (23.) – Lara Arruabarrenaová-Vecinová (ESP, 85.) 6:0, 6:1