Siniaková kousek od prohry. Konečně jsem to prolomila, oddechla si

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Obrovskou bitvu má za sebou po jednom z večerních zápasů ve Flushing Meadows Kateřina Siniaková – s nasazenou Estonkou Kontaveitovou bojovala dvě a půl hodiny ve třech setech. Přitom byla kousek od porážky, když měla její soupeřka na raketě mečbol a nahraný míč. „Jsem ráda, že jsem to tady prolomila. A to ještě není konec,“ těší se dvaadvacetiletá Češka na další utkání.

Na kurtu strávila blondýna z Hradce přes dvě a půl hodiny. V bitvě plné obratů byla velmi blízko zisku prvního setu. Ze dvou setbolů ale nevyužila ani jediný a sadu ztratila v tiebreaku.

„Snažila jsem si pořád nutit do hlavy, že první set byl vyrovnaný a že musím pořád makat, že to pak přijde. Pořád jsem věřila, že můžu vyhrát,“ popisovala klíč k vítězství ve dvou následujících sadách.

„Jsem moc ráda... Mám radost, že jsem to vybojovala. I kvůli tomu, jak blízko od prohry jsem byla,“ uvedla Sinianková o momentu za stavu 4:5 a 30:30 ve třetím setu, kdy už Kontaveitová sahala po mečbolu. Poslední úder, který měl ukončit výměnu, ale poslala do pásky. To Siniakovou nakoplo a už Estonce nedala šanci. Z posledních čtrnácti míčů jich vyhrála dvanáct.  

V zápase, kde to létalo agresivně hrajícím tenistkám na obou stranách, jasně ovládla poslední dva gemy právě česká hráčka. „Ona hrála aktivně a jde do toho pořád stejně, ať už jí to tam padá, nebo ne. Počítala jsem s tím, že se bude hrát hodně rychle,“ uvedla Siniaková po zápase.

Výhra ji hodně povzbudila a vymanila z kolečka proher v prvních kolech. Od Wimbledonu vyhrála totiž jen jediný zápas. „Vítězství si vážím. Doufala jsem před cestou do Ameriky, že odehraji víc zápasů. To se nedařilo. Jsem ráda, že jsem to tady prolomila,“ uvedla Siniaková s tím, že snad její cesta turnajem nekončí.

Další zastávkou bude Australanka Tomljanovičová. „Myslím, že to bude další střelba. Nikdy jsem s ní nehrála. Dobře servíruje, chodí si pro míče, zase to bude rychlý tenis,“ předvídala Siniaková.

V turnaji se ukáže pochopitelně i ve čtyřhře. Po triumfech na Roland Garros a ve Wimbledonu je z dua Siniaková, Krejčíková nasazený pár číslo jedna. „Jo, to je super. V Montrealu jsme byly jedničky poprvé. Když jsem nás našla v pavouku úplně nahoře, bylo to pro mě překvapením, nevěděla jsem to. Pořád to obě dvě bereme stejně, musíme jít zápas od zápasu.“

Od českého dua už se čeká víc, přestože si Siniaková tlak nasazených jedniček nechce připouštět. „Musíme hrát jako tým. Čekají nás silné soupeřky, už jsme s nimi prohrály. Chceme jim to vrátit!,“ tvrdí odhodlaně.