Bylo to přísné. Dvanáct nula jsem ještě nedostala, smála se Kr. Plíšková

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Těžké grandslamové losy zase dostihly Kristýnu Plíškovou. Ta i na US Open vypadla v prvním kole. V Paříži hrála se Serenou Williamsovou, v Austrálii s Camilou Giorgiovou. Silnou trojici doplnila na US Kiki Bertensová. „Snad jen Wimbledon byl hratelný,“ říkala Plíšková po dalším grandslamovém neúspěchu.

První set 0:6 a Kristýna Plíšková se nestačila divit. Favoritka Bertensová na ni nastoupila ve velkém stylu. Co se po nezvládnuté první sadě honilo Češce v hlavě?

„Bála jsem se, že bude druhý vypadat stejně,“ říkala novinářům. Vzhledem k vedení Nizozemky 6:0, 3:0 to skutečně hrozilo. „Dvanáct nula jsem ještě nedostala,“ smála s Plíšková, která říkala, že zklamaná po brzkém newyorském konci není.

„Fyzicky se cítím dobře. New Haven byl takový… No, prostě přípravný turnaj. Ještě jsem tam hrála kvalifikaci, takže jsem to moc neřešila. Se ségrou jsem hrály debla, taky docela solidně. Cítila jsem se dobře. Kdyby byl los přívětivější, myslím, že jsem měla na to na US Open první kolo vyhrát,“ spekulovala česká tenistka.

Grandslamové losy jí zkrátka letos nepřály. „Čtyřikrát první kolo, aspoň se mám příští rok kde zlepšovat. Jediný Wimbledon byl docela hratelný, jinak to bylo letos dost těžké. Někdy se to tak sejde,“ věděla Plíšková. Nejtěžší to bylo právě v New Yorku, od Bertensové dostala největší lekci. „Na to, že jsem se tu necítila úplně špatně... Tohle bylo přísné,“ pronesla s hořkým úsměvem.

Bertensová toho skutečně Češce moc nedovolila. „Výborně se hýbe, porazila teď jen samé dobré hráčky. Nedala mi vůbec prostor. Nedá balon zadarmo, všechno vrátí,“ pochválila soupeřku.

Kromě soupeřky musela Plíšková bojovat i s podmínkami, které v New Yorku panují. „Už jsem to tady párkrát zažila, takhle tady umí být. Bylo to nepříjemné. Světýlkem bylo to, že je před třetím setem pauza, ale tam jsem se nedostala,“ pokračovala dál s úsměvem.

Co tedy dál? „Zahraji si na stopětadvacítce v Chicagu a pak halu v Québecu, tam to zkusím. Asii určitě taky navštívím,“ poodhalila své plány hráčka, kterou v New Yorku vedl František Čermák. „Po tripu v Americe si sedneme a řekneme, co bude dál.“