Zklamaný Veselý po odstoupení z US Open: Nechtěl jsem riskovat

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Jediný český muž v hlavní soutěži US Open se musel v den zápasu odhlásit. Na vině je levé tříslo, které Jiřího Veselého trápí už poloviny července. Zranění si následně obnovil a bylo z toho natržený sval. Když začal cítit bolesti i ve Flushing Meadows, raději se z turnaje odhlásil. „Asi lepší takhle, než mít problémy třeba do konce sezony,“ říkal.

„Je to levé tříslo. Mám to delší dobu, už od Umagu. Stalo se mi to v zápase s Cecchinatem. Pak jsem to asi ne zrovna správně léčil. V Německu se to zranění obnovilo. Bohužel jsem musel odstoupit i tam ve čtvrtfinále,“ uvedl Veselý po odhlášení z grandslamu.

Po německé skreči z toho byl natržený sval, který Čech nestihl optimálně doléčit. „Už se to dvakrát natrhlo, další problém by mohl být na delší dobu. Asi lepší takhle, než mít problémy třeba do konce sezony,“ pokračoval s tím, že škrtá celý měsíc v Severní Americe.

„Přiletěl jsem ve čtvrtek a trénoval jsem až v pátek. Hrál jsem hodinu, postupně jsem přidával. V neděli jsem hrál s Verdaskem prvním sparing. Bylo to 50 minut dobré, pak mě to zabolelo, tak jsem to hned zabalil. S fyzioterapeuty jsem dělal všechno pro to, aby to šlo slušně odehrát,“ dál vysvětloval Veselý.

Odhlášení přišlo až na poslední chvíli. Veselého nahradil lucky loser Mahut až v průběhu druhého hracího dne. Rozhodnutí padlo na poslední chvíli i kvůli přívětivějšímu losu do úvodního kola. Veselý pořád věřil, že zápas zvládne.

„Lepší je někdy udělat krok zpět, abych mohl pokračovat dopředu. Riskovat to by nemělo cenu. I tak by z toho bylo maximálně jedno kolo. Potom jít s hráčem top 5 na krev s tříslem, které není v pořádku, to by byla hloupost,“ říkal.

Veselý věří, že do Davis Cupu bude zpět na kurtech a předvede co nejlepší výkon. „Čtrnáct dní tomu chci věnovat plnou péči, abych se stihl vyléčit. Sezona nekončí. Rád bych navázal na Wimbledon, na což zatím nebyla možnost.“