Muchová po senzačním postupu: Už nejezdím hromadným autobusem

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Leccos se pro Karolínu Muchovou na US Open změnilo. Z hráčky bojující v kvalifikaci o premiérový start v hlavní soutěži je najednou tenistka, která se už těší na druhé kolo a na zápas s Muguruzaovu. „Mezi velké hráčky ale pořád nepatřím,“ smála se po výhře 6:4, 6:2 nad talentovanou Ukrajinkou Jastremskou a snové premiéře na grandslamu.

Jak zvládnout premiéru na grandslamu? Zeptejte se Karolíny Muchové! Ta svůj vůbec první zápas v hlavní soutěži velkého turnaje zvládla s velkou bravurou. Nervozitě se sice v den zápasu nevyhnula, v utkání se jí ale rychle zbavila. „A to normálně nervózní nebývám vůbec!“ říkala Muchová.

„Ráno, jak jsem se vzbudila, tak jsem to v žaludku trošku cítila. Dobře jsem se rozcvičila a na kurtu to, díkybohu, bylo dobré.“ Se zbavením se nervozity pomáhal i přesvědčivý výkon. Ten u Muchové začínal – stejně jako ve třech kvalifikačních kolech – u servisu. „Přišla jsem o něj jednou. Fungovalo to.“

Když opouštěla kurt, prodírala se mezi fanoušky žadonící o podpis, už věděla, že jí čeká druhé kolo a další velký zápas. „Je to úplně super, je to splněný sen. Druhé kolo na grandslamu je pecka,“ zářila. Druhé kolo navíc bude proti hráčce tenisové extratřídy.

„Na Mugurazovou se těším,“ uvedla Muchová. Narychlo si musí o Španělce, na kterou se běžně nepřipravuje, pár věcí nastudovat. „Já navíc na tenis v televizi moc nekoukám. Nemám tak nakoukanou ani soupeřku,“ připustila Muchová, která ve volném čase sleduje výhradně tenisová finále a hlavně ta mužská. „Na internetu určitě o Muguruzaové něco bude,“ pokračovala v dobré náladě.

Zápas proti dvanácté hráčce žebříčku se s největší pravděpodobností bude hrát na větším stadionu, než předchozí zápasy úspěšné grandslamové debutantky. „Největší kurt, na kterém jsme zatím hrála, je asi ten na Štvanici. To bude asi trochu jiné,“ smála se Muchová.

Už samotný postup do hlavní soutěže Muchové život v New Yorku změnil. „Už nemusím dojíždět hromadným autobusem. Vozí nás auta přímo k hotelu,“ usmívala se a po další otázce dodávala: „Mezi velké hráčky ale pořád nepatřím.“

Přesto už Muchová získala štědré prize money, se kterým velké hráčky běžně kalkulují. Letošní US Open je navíc v odměnách pro ženy rekordní. „Určitě je to pro mě hodně důležité. Dost mi to pomůže. Tenis je velmi drahý sport, takže je to určitě super,“ říká Muchová, která cítí povinnost splácet lidem, kteří do její tenisové budoucnosti investují. Zbylé odměny chce investovat do sebe, do tenisu, aby účasti v hlavní části grandslamu nebyly dál jen výjimečné.

 

With my lucky charms in New York City?

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova),Srp 26, 2018 v 10:54 PDT


Galerie