Plíškové recept na US Open? Pomáhá mi španělský dril, usmívala se po postupu

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: První kolo a role papírové favoritky. Kombinace, která už nejednu hvězdu poslala z velkého turnaje předčasně domů. Karolína Plíšková nelehký start na US Open zvládla. Sice nebyla spokojená se servisem, přesto soupeřku z Kazachstánu vyřadila ve dvou setech. Pomohlo jí i prostředí. Kurty v newyorské čtvrti Queens Plíškové zkrátka sedí.

„Na začátek grandslamu to nebylo vůbec špatné. Cítila jsem se dobře. Byly tam chvíle, kdy jsem mohla hrát o něco lépe, hlavně ve druhém setu. Vedla jsem 4:2 a 40:15, to byla velká šance zápas rychle dohrát,“ uvedla Plíšková.

Ve druhé polovině zápasu se soupeřka české hráčky zvedla. Skoro si vynutila pokračování do třetí sady. Plíšková odvracela celkem čtyři setboly. „V tu chvíli jsem nehrála úplně dobře, ona naopak začala hrát o něco lépe,“ věděla Češka.

V kritické chvíli ale rodačka z Loun ukázala, že je silnější hráčkou. „Celkově jsem pěkně bojovala,“ uvedla na otázku ohledně gemu za stavu 5:4, kdy byl zápas blízko třetímu setu. K zdramatizování ze strany DIijasové přispěl i servis Plíškové.

„Nemůžu si ho prohrávat třikrát nebo čtyřikrát za zápas,“ vyčítala si Češka. Jinak byla se svou hrou spokojená. „Od základní čáry jsem hrála dobře. Jediná negativní věc je ten servis.“

Plíškovou dopředu hnalo i newyorské prostředí. „Každý rok se sem těším a zápasy tady si skutečně užívám bez ohledu na to, jakou formu zrovna mám. Je jedno, jestli jsem před tím nehrála dobře na předchozích turnajích. Ta energie tady je nějak jiná,“ říká Plíšková. Ve Flushing Meadows se cítí více sebevědomá i díky předchozím úspěchům.

„I když jsem třeba zrovna prohrála, pořád jsem ze zápasů tady měla dobrý pocit. Už jenom to, že tady hraji větší počet zápasů, mi dodává sebevědomí,“ usmívala se. Sebevědomí tak určitě dodala i výhra 6:4, 7:6 nad Dijasovou.

Po předchozích zápasech na americké tůře, kde se Plíšková výsledkově hledala, to bylo víc než potřeba. „Odehrála jsem na betonu zatím jen pár zápasů, ne všechny byly skutečně špatné. Hrála jsem s dobrými hráčkami. Nikdy jsem neměla snadný los. Bertensová, Sabalenková, Makarovová, to jsou všechno losy, které nejsou stoprocentně vítězné,“ věděla Plíšková a uvedla, že se snaží zůstat dál pozitivní.

I s pozitivním přístupem k tenisu Plíškové pomáhá Conchita Martinézová, která českou hráčku kvůli vytížení Stubbsové na US Open trénuje. Plíšková si spolupráci pochvaluje. „Takový ten španělský dril jsem potřebovala. Tréninky jsou hodně intenzivní. Conchita prostě tenis miluje, ani minuta tréninku nepřijde vniveč.“

 

Hey New York, my favorite city ? @usopen

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),Srp 25, 2018 v 4:47 PDT