Bombastická rozlučka? Federer odhalil velkolepý plán pro domácí Laver Cup

- Jan Vojkůvka

Bude se loučit Roger Federer v roce 2019 s kariérou? Přinejmenším něco podobného naznačil, když se dozvěděl, že příští ročník Laver Cupu se bude konat ve švýcarské Ženevě. A bývalá světová jednička má pro domácí akci obrovské plány.

„Když bylo oznámeno, že Ženeva má zájem hostit Laver Cup, začal jsem snít o tom, že by to bylo něco neuvěřitelného a báječného pro konec mé kariéry,“ svěřil se Federer v rozhovoru pro deník L'Equipe a švýcarský kanál SRF.

A okamžitě začal jednat. „Hned jsem začal říkat lidem od Laver Cupu, jestli by to nebylo něco úžasného,“ zářil Federer. Švýcar zároveň odtajnil své plány, které jsou zároveň zbožným přáním, jaký tým by chtěl pro domácí turnaj složit.

„Mohl bych si promluvit se všemi špičkovými hráči, s Big Four a Stanem Wawrinkou,“ nakousl Federer, který by rád v Ženevě hrál po boku všech hráčů, kteří určovali ráz světového tenisu společně s ním. Tedy i s Rafaelem Nadalem, Novakem Djokovičem, Andym Murraym a samozřejmě i se svým krajanem Wawrinkou.

„Možná by se mi podařilo sehnat tolik špičkových hráčů, se kterými bychom si společně zahráli, a do Ženevy, jež tenis miluje, bychom přinesli skutečně skvělou událost,“ dodal Federer.

Na sklonku Federerovy kariéry bude domácí Laver Cup skutečně jednou z největších možností, jak udělat tečku za bohatým tenisovým životem. Avšak, jestli skutečně bude chtít skončit rok před olympijskými hrami v Tokiu, to ukáže až čas. Švýcarovi bude v době ženevského tenisového svátku 38 let.

Stejně tak až čas ukáže, jestli se Federerovi skutečně podaří dát dohromady Big Four do jednoho týmu.