Únava materiálu, říká Kvitová o ramenu. Na US Open nechce mít přehnaná očekávání

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Když musela Petra Kvitová v New Havenu skrečovat čtvrtfinálový zápas proti Carle Suárezové Navarrové, českým fanouškům týden před posledním grandslamem sezóny zatrnulo. Jak na tom bude její rameno na US Open? „Ještě není stoprocentní. Snad bude do úterý v pořádku, abych mohla dobře servírovat,“ věří Kvitová, která během neděle poprvé trénovala ve Flushing Meadows.

„Přišlo mi to hezké. Oběma nám to pěkné létalo,“ říkala usměvavá Kvitová českým médiím na US Open. Po první hodině na kurtu si musela v New Yorku na některé věci zvykat. „Je tu všude hodně lidí, snad to brzy opadne. Začátky grandslamů jsou vždycky takové,“ říkala s tím, že měla v pátek i sobotu volno.

Čas mimo kurt si vybrala i kvůli doléčení zranění ramene, které ji trápilo minulý týden. „Trénovalo se mi dobře. Rameno ještě není stoprocentní. Snad bude do úterý v pořádku, abych mohla dobře servírovat,“ uvedla.

„Je to spíš únava materiálu. Není to tak, že by tam bylo něco natrženého nebo že by to tak moc bolelo. Jsou to ty úpony kolem,“ říkala a uznala, že nasazení zápasu prvního kola až do druhého hracího dne je pro ni jistou pomocí.

V úterý ji čeká Yanina Wickmayerová. Češka si po losu hned vybavila vzájemné střetnutí z roku 2009, kdy došla na US Open i přes tehdejší jedničku Safinovou do osmifinále, kde skončila právě na raketě Belgičanky.

„Je to ročník, který mi tady z US Open utkvěl v hlavě. Bohužel jsem si vzpomněla i na ten zápas s Yaninou,“ smála se. „Bylo to hodně těsné. Asi 5:7 ve třetím, ne? Doufám, že to letos bude jiné. Hlavně ten konec,“ dodala optimisticky.

Právě postup přes Wickamyerovou by Kvitovou mohl nastartovat k úspěchu na grandslamu, který ji v jinak skvělé sezoně chybí. „Byla bych radši, kdyby se to změnilo. Velký význam tomu ale nechci přidávat. Mám dobrou sezonu už teď. Tak dobrou sezonu jsem dlouho neměla,“ říká.

Po konci ve Wimbledonu v prvním kole cítí, že se několik věcí změnilo a pro US Open je v jiné pozici. „Ve Wimbledonu je prostě na ta první kola o něco větší tlak, navíc letos jsem před ním vyhrála turnaj v Birminghamu,“ uvědomila si.

I kdyby neměla svůj den a skončila by v prvním kole, nenechá se tím rozházet. „Takových, co prohrají v prvním kole, tu bude hodně,“ smála se.

Do New Yorku se ale 28letá tenistka těšila i přes fakt, že US Open je jejím méně oblíbeným grandslamem. Bydlení kousek od Central Parku si pochvaluje a stihla už vyrazit i na nákupy. „Šatičky jsem si koupila,“ pokračovala v dobrém rozmaru, který ji snad neopustí ani po US Open.


Galerie