Laver Cup: Příští ročník se bude konat ve Švýcarsku

- Radek Štohl

Ve čtvrtek večer bylo oznámeno dějiště konání příštího Laver Cupu. Rozjíždějící se soutěž, které se během úvodního ročníku v Praze dostalo velkého uznání, v roce 2019 poputuje do Švýcarska. Konkrétně se bude hrát v Ženevě. Akce potrvá od 20. do 22. září.

Po Praze se Laver Cup přesunul do amerického Chicaga, které za necelý měsíc hostí druhý ročník spektakulární soutěže. Ten třetí se opět vrátí do Evropy. „Je nám ctí, že jsme schopni přinést tento produkt právě do Ženevy, tedy jednoho z nejúžasnějších měst na celém světě," prohlásil generální ředitel Laver Cupu Tony Godsick

„Umístění daného města v tak dobré lokalitě mnoha fanouškům zajistí výbornou přístupnost se na zápasy dostat," nechal se slyšet dlouhodobý manažer Rogera Federera. Právě druhý tenista světového žebříčku se nemůže dočkat, až před domácími fanoušky nastoupí k některému z důležitých duelů.

„Jsem neskutečně šťastný, že Laver Cup se dostane do Švýcarska. Chtěl bych poděkovat městu a samozřejmě celé akci za skutečnost, že daný sen se stane skutečností. Jsem velmi nadšený za možnost přinést novou týmovou soutěž a nejlepší světové hráče do mého rodného města," vyjádřil se Federer.

Vše se bude konat v ženevském Palexpu. Tedy v aréně, která hostila finále Davis Cupu v roce 2014, kdy Švýcarsko dobylo salátavou mísu.