US Open: Těžký los pro nenasazené Češky! Kvitová s Plíškovou favoritkami

- Jan Vojkůvka

Závěrečný grandslam sezony se rychle blíží. Kvalifikace mužů a žen budou znát po čtvrtku své finalisty, a tak v New Yorku proběhl i los hlavních soutěží. Do akce se dostane hned 9 českých žen a jeden zástupce mužského tenisu.

Hlavní soutěž US Open ma zatím zajištěno devět českých tenistek a mezi nasazené se vešly hned tři. Barbora Strýcová se svou soupeřku dozvěděla až po skončení kvalifikačních bojů a z Češek mezi nasazenými tak má nejlepší výchozí pozici, když se utká s domácí Danielle Laovou, hráčkou z až třetí světové stovky.

Petru Kvitovou čeká Belgičanka Yanina Wickmayerová. S tou se česká jednička střetla už devětkrát, naposledy však v roce 2013 v Eastbourne, kde zvítězila Wickmayerová. Karolínu Plíškovou pak čeká Kazaška Zarina Dijasová, kterou letos porazila hladce v Miami

O poznání těžší to budou mít další Češky. Lucie Šafářová vyzve Petru Martičovou, s níž naposledy hrála v roce 2012. Chorvatka bude v utkání mírnou favoritkou, ale Šafářová už letos dokázala, že hrát pod tlakem je pro ni možná příjemnější než být sama v roli favoritky.

Velmi špatný los vyfasovala Kristýna Plíšková, jež si bude muset zahrát s Kiki Bertensovou, aktuální světovou třináctkou. A snadné to nebude mít ani Kateřina Siniaková, na níž čeká Estonka Anett Kontaveitová. Bídný los má také Markéta Vondroušová, kterou čeká klání s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou.

České kvalifikantky na US Open znají také své soupeřky pro úvodní kolo závěrečného grandslamu sezony. Marie Bouzková se utká při své premiéře s Rumunkou Anou Bogdanovou, Karolína Muchová pak narazí na Ukrajinku Dajanu Jastremskou, jíž zatím v jediném vzájemném střetnutí dokázala porazit.

Naopak jediný český muž v hlavní soutěži US Open, Jiří Veselý, má vcelku solidní los pro první kolo. Narazí totiž na teprve devatenáctiletého Corentina Mouteta. V případném druhém kole by ale měl čekat Němec Alexandr Zverev.

Los US Open
Ženy:
Petra Kvitová - Yanina Wickmayerová
Karolína Plíšková - Zarina Dijasová
Lucie Šafářová - Petra Martičová
Barbora Strýcová - Danielle Laová
Kristýna Plíšková - Kiki Bertensová
Kateřina Siniaková - Anett Kontaveitová
Markéta Vondroušová - Mihaela Buzarnescu
Marie Bouzková - Ana Bogdanová
Karolína Muchová - Dajana Jastremská

Muži
Jiří Veselý - Corentin Moutet