Tady jsem vyhrála juniorku! K postupu nakopla Bouzkovou i šťastná sedmnáctka

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Z kurtu číslo 17 odcházela s úsměvem od ucha k uchu. Důvody k tomu měla dva: postup do druhého kola a také vzpomínky, které se Češce na dvorci vybavily. „Zrovna tady jsem vyhrála juniorku!“ zářila Bouzková. Po výhře 6:4, 6:4 nad Američankou Ann Liovou ji na závěrečném grandslamu sezony čeká druhé kola kvalifikace.

Na to, jak tady v roce 2014 ovládla juniorskou dvouhru, talentovaná Bouzková vzpomínala už loni. To se ale na US Open moc nezdržela. Krutý los ji hned naservíroval ve formě hrající Rumunku Buzarnescuovou. Cesta kvalifikací tak skončila už v prvním kole.

„Určitě jsem loni měla… Nechci říkat těžší soupeřku. Favoritkou jsem ale loni v prvním kole rozhodně nebyla. Letos to bylo obráceně. Byla to určitě jiná role,“ řekla Bouzková Tenisovému světu. Novou roli zvládla na výbornou. Domácí Liovou, která se chtěla na US Open ukázat, přehrála ve dvou setech.

„Složitější byl ten druhý set. Tam jsem si dvakrát prohrála servis, což byla jasná komplikace,“ věděla Bouzková. To první set rozhodla Češka jediným brejkem za stavu 4:4. „V tom prvním jsem si servis držela pěkně. Když jsem ji brejkla, podání jsem další gem udržela lehce,“ pokračovala.

Zápas byl vypjatý až do poslední chvíle. Bouzková totiž svůj první mečbol nevyužila a Liová srovnala v gemu na shodu. Nic vážného pro klidnou Češku… Jenže Bouzková se k servisu z pravé strany chystala moc dlouho. Stopky, které jsou na US Open od loňského roku (kdy byly ale pouze v kvalifikaci), ji usvědčily z přesažení povolených 25 sekund mezi výměnami. Následovala ztráta prvního servisu. 

Bouzková ale zachovala chladnou hlavu. Nenechala se rozhodit a přes druhý servis vybojovala druhý mečbol – mečbol, který následně proměnila. „Tak trochu jsem s tím počítala. Ani mi to nijak nevadilo, že jsem musela dát hned druhý servis. Někdy mi sice trochu připadá, že tam skutečně mezi body moc času není, nic s tím ale nenadělám.“

Start kvalifikace na oblíbeném kurtu sedmnáct by Bouzkovou mohl nastartovat k premiérovému postupu do hlavní části grandslamu.V to věří i samotná hráčka. „Samozřejmě by to bylo hezké. Jsem ale zatím ve druhém kole. Uvidíme, jak to půjde dál,“ řekla skromně.


Galerie