ATP

Málo pokory? Jsem na stejné úrovni jako Nadal a Djokovič, troufá si Dimitrov

- Radek Štohl

Může se Grigor Dimitrov pyšnit stejným tenisovým umem jako Rafael Nadal a Novak Djokovič? Bulharský tenista se domnívá, že ano. Dimitrov, který v minulosti maximálně vyšplhal na třetí místo světa, přitom ani jednou v kariéře nedosáhl na finále grandslamu, jen loni se mu podařilo vyhrát Turnaj mistrů.

Sedmadvacetiletý tenista má proti oběma soupeřům negativní bilanci. S Djokovičem prohrál osm zápasů z devíti, proti Nadalovi dokonce jedenáct z dvanácti.

Vylepšit skóre mohl proti srbskému hráči minulý týden v Cincinnati, kde v osmifinále vedl 6:2, 3:2 a měl servis k dobru. Výhra se ovšem nekonala, Djokovič vyhrál 2:6, 6:3, 6:4.

„Celkově jsem proti němu hrál dobře, za daného stavu se však vše změnilo. A to kvůli několika mým jednoduchým chybám," hodnotil tehdy Dimitrov na pozápasové tiskové konferenci.

„Hráli jsme spolu již mockrát a pokaždé se jednalo o těžké zápasy. Nyní jsem proti němu odehrál kvalitní duel, přesně jsem věděl, co mám udělat. Začal do toho chodit a všechno mu vycházelo," přemýšlel o zápase.

Poté se ale již vrhl na to, co bude potřeba v dalších střetnutích. „Vím, co na něj platí. Je to jako skládání puzzle, musí se jít dílek po dílku. Kdo ví, kolik zápasů to ještě potrvá, než to přijde."

„Cítím, že proti těmto hráčům můžu soupeřit. Vždy chybělo něco, co se ode mě najednou odvrátilo. Ať už jsem hrál proti Rafovi Nadalovi, Andy Murraymu či právě Novaku Djokovičovi. Není tajemství, že všichni to o mně ví. Jsem na stejné úrovni jako oni," dodal osmý tenista světa.