WTA

Šampionka je zpět! Skvělá Hradecká ovládla čtyřhru v Cincinnati

- Jan Havlovic

Vítej zpět, šampionko! Česká deblistka Lucie Hradecká si znovu po dvou letech může vychutnávat pocit sladkého vítězství. Třiatřicetiletá tenistka totiž vyhrála po boku Rusky Jekatěriny Makarovové prestižní turnaj v americkém Cincinnati! Česko-ruská dvojice si ve finálovém klání poradila s párem Mertensová, Schuursová po setech 6:2, 7:5. Hradecká slaví první titul po vážném zranění levého kolene.

Hradeckou s Makarovovou čekal v sobotu nabitý program. Nejprve úspěšně zvládly semifinále a o necelé čtyři hodiny později už nastupovaly k finálové bitvě. Zkušenému páru stály v cestě nasazené šestky Elise Mertensová se specialistkou na čtyřhru Demi Schuursovou.

Česko-ruská dvojice se však soupeřek nezalekla. Hned v úvodním setu se Hradecké s Makarovovou podařilo hned třikrát prolomit servis soupeřek, a tak se za 26 minut ujaly vedení v zápase poměrem 6:2. 

Druhá sada se vyvíjela lépe pro nasazené šestky, které vedly již 4:2. Od té doby však Hradecká s Makarovovou vybojovaly hned dva brejky, čímž udělaly rozhodující krok k vítězství. Zkušený pár poté při vlastním podání dovedl utkání do vítězného konce a mohl začít slavit první společný titul!

Turnajový vavřín ze Cincinnati je velkou odměnou především pro Hradeckou. Zkušená deblistka totiž v posledních měsících laborovala se zraněním levého kolene a vrátila se na dvorce až letos koncem května na Roland Garros.

"Je to skvělý pocit být zpět na kurtech. Chtěla bych moc poděkovat Jekatěrině za to, že byla tento týden mou parťačkou," říkala Hradecká po finálovém duelu. 

Nyní Hradecká slaví svůj 23. titul na okruhu WTA ve čtyřhře a první po bezmála dvou letech. Naposledy totiž pozvedla trofej nad hlavu v říjnu roku 2016 na podniku v Moskvě, kde vyhrála po boku Andrey Hlaváčkové. 

Zajímavostí je, že Hradecká s Makarovovou již spolu jedno finále hrály. Před sedmi lety nestačily v boji o titul na turnaji v Lucemburku na českou dvojici Melzerová, Strýcová, když prohrály 5:7 a 3:6.

Nyní si spravily chuť a ukázaly, že jsou před US Open ve skvělé formě!