VIDEO: Prostě řekni promiň! Naštvaný Federer přinutil rozhodčího k omluvě

- Jan Vojkůvka

Vyhecovaný zápas mezi Rogerem Federerem a Stanem Wawrinkou ve čtvrtfinále v Cincinnati přinesl i pořádně kontroverzní okamžik. Na začátku druhého setu přisoudil umpirový rozhodčí gem Wawrinkovi, což ale pořádně popudilo bývalou světovou jedničku.

Za stavu 7:6, 1:1 a 30:0 podával Wawrinka a byl mu přisouzen fiftýn. Federer si však po celou dobu myslel, že platí výrok čárové rozhodčí a nestačil se divit, když po další výměně Murphy ohlásil gem pro jeho krajana. Podle hrající legendy totiž skóre v tu chvíli mělo být 40:15.

A dal se s rozhodčím do řeči...

„Nic jsem neslyšel a zahlásil jsem 40:0. Jeden šel po lajně a jeden křižně,“ hájil se Murphy.

„Jo, ale ona zahlásila aut. Jdi se jí zeptat,“ nevěřícně mávnul rukou Federer.

„Nic jsem neslyšel, můžu se jí zeptat,“ snažil se Murphy uklidnit situaci.

Jenže Federer byl v tu chvíli už pořádně nastartovaný a začal vysvětlovat svůj pohled na věc. „Řekla, že to bylo mimo. Viděl jsem jí. Podíval jsem se na ní. Jak je možné, že si ji neslyšel? Pokud jsi sledoval míček, musel jsi vidět i ji. Co myslíš tím, že si to neviděl? Ona to řekla a zároveň ukázala. Neříkej mi, že jsi ji neslyšel, mělo to být 30:15. Zahlásila aut,“ zlobil se na rozhodčího.

„Chápu, ale neslyšel jsem prostě žádný zvuk,“ držel se své verze Murphy.

„Řekla to a ukázala to. Prostě řekni omlouvám se, jo?“ požádal Švýcar arbitra. A ten to skutečně udělal...

„Dobře, omlouvám se, ale nic jsem neslyšel a myslel jsem, že je míček v kurtu,“ uzavřel Murphy celou debatu. Konflikt mezi Federerem a Murphym však nebyl ojedinělý. Švýcarský tenista se stejným rozhodčím debatoval letos už na Australian Open a v Indian Wells. A zdá se, že mu zkrátka nemůže přijít na jméno.

Federer čtvrtfinále nakonec vyhrál 6:7(2), 7:6(6), 6:2.

Na nevídaně rozčíleného Federera se můžete podívat zde.