Jste ostudou tenisu, zlobí se na hráči na ITF kvůli Davis Cupu

- Jan Vojkůvka

Tahle lavina se jen tak nepřežene! Zatímco někteří slaví, jiní se hlasitě bouří. Schválené změny v Davis Cupu přitom popuzují zejména ty, kvůli kterým se údajně měla revoluce provést... Tedy samotné hráče.

„Vždy pro mě byla čest, když jsem mohl reprezentovat svou zemi. Ale teď bude krásná akce jen o penězích,“ smutnil Nizozemec Robin Haase na svém Twitteru.

Úmysl bojkotovat Davis Cup znovu potvrdil čtyřiadvacetiletý Lucas Pouille. „ITF... Vy jste ostudou pro tenis,“ nebral si servítky. „Tak si pojďme užít poslední rok Davis Cupu.“

Připomněl tím, že dohraje letošní ročník, který se hraje ještě klasickým formátem, ale od roku 2019 se již týmové soutěže účastnit nebude.

„Jsem šťastný za to, že skupina Kosmos a Gerard Piqué budou podporovat tenis. Ale Davis Cup ztratí své kouzlo,“ podotkl Feliciano Lopez. Obdobně hovořil na sociálních sítích Portugalec Joao Sousa.

Bývalá světová osmička Mardy Fish šel ještě mnohem víc do hloubky celého problému: „Přemýšlím nad těmi reformami a nebude to fungovat. Ti nejlepší chtějí hrát Laver Cup. Nový Světový pohár vypadá také velmi zajímavě. Ale uvidíme,“ podotkl.

Silně popuzen je i člen nastupující generace Felix Auger-Aliassime. „Jedním z mých největších snů, když jsem byl dítě, bylo hrát daviscupové finále před domácím publikem. Je škoda, že nikdy nezažiji to, co jsem viděl v televizi, když jsem vyrůstal. Doufal jsem, že tradice a historie by mohla vyhrát nad penězi, ale ukazuje to, kde se nacházíme,“ posmutněle přiznal Kanaďan.