WTA

Skvělá Kvitová! Po nepřízni počasí vyřadila Mladenovicovou. Dorovná maximum?

- Radek Štohl

Petra Kvitová podruhé v kariéře vybojovala čtvrtfinálovou účast v Cincinnati. Česká tenistka v osmifinále, které vydatně narušoval déšť, porazila Kristinu Mladenovicovou 6:4, 6:2 a o vyrovnání zdejšího maxima si zahraje s Elise Mertensovou. Ta ve dvou sadách vyřadila loňskou vítězku US Open Sloane Stephensovou.

Až příliš si déšť zahrával s původním plánem programu. Kvitová s Mladenovicovou měly od 17:00 SEČ nastoupit na Grandstandu, na místo toho ale hrály pouze na kurtu číslo tři.

Poprvé se tenistky na dvorec vydaly se čtyřhodinovým zpožděním. Ani v danou chvíli jim počasí nepřálo, po třech odehraných fiftýnech se rozpršelo znovu. Přišlo další hodinové čekání, po kterém se nebesa již smilovala.

Samotný duel měla lépe rozehraný Kvitová, která ve třetí hře vzala soupeřce podání, aby následně odvrátila brejkbol. Od stavu 3:2 si tenistky celkem čtyřikrát v řadě prohrály servis, což vyhovovalo Češce, ta měla o brejk více. V desátém gemu si konečně udržela podání a ukončila první sadu.

Druhé dějství začalo velice dlouhou hrou při servisu Mladenovicové. Francouzská tenistka sice zažehnala pět hrozeb protihráčky, na tu šestou ale již nedokázala odpovědět. Kvitová další brejky získala ve třetí a páté hře, díky čemuž mohla podávat na zisk setu s poměrem 6:0.

Za stavu 5:0 ale při vlastním podání nevyužila mečbol a nakonec dovolila soupeřce se ještě dostat do zápasu, Mladenovicová si v duelu připsala třetí úspěch na returnu. O dvě hry později ale Češka při servisu dominovala a po 92 minutách se mohla radovat z postupu do čtvrtfinále.

O druhé semifinále v Ohiu si zahraje proti Elise Mertensové, která porazila Sloane Stephensovou 7:6(8), 6:2. Kvitová proti Belgičance zatím ještě nenastoupila. Pokud ale utkání s dvaadvacetiletou tenistkou zvládne, stejně jako další dva případné duely, po konci turnaje se objeví na čtvrtém místě světa.

Western & Southern Open, Cincinnati (ženy, USA, 5 669 360 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
PETRA KVITOVÁ (6.) – Kristina Mladenovicová (FRA, 57.) 6:4, 6:2