WTA

US Open: Další účast. Vondroušová rozšíří řady českých tenistek

- Radek Štohl

Markéta Vondroušová ani letos nebude chybět v hlavní soutěži US Open. Vondroušová po loňské neúspěšné premiéře se druhé účasti dočká díky čtvrtečnímu odstoupení Jeleny Vesninové, ruská tenistka i nadále laboruje s problémovým kolenem.

Minulý rok z toho byl smutek a pláč. V zápase proti vítězce podniku 2004 Světlaně Kuzněcovové měla našlápnuto k postupu, jenže nevyužila ani jeden ze tří mečbolů.

Napravit prohru z minulé sezóny by Vondroušová mohla hned letos. Ačkoliv se původně v hlavní soutěži objevit neměla, po odhlášení Jeleny Vesninové se přeci jen dočkala. Vesninovou od French Open sužují zdravotní problémy s kolenem.

Markéta Vondroušová mezi nejlepšími tenistkami doplní své krajanky, českých hráček tak bude ve dvouhře Flushing Meadows startovat sedm. Zároveň se může radovat i Barbora Krejčíková, která se posunula mezi jisté účastnice kvalifikace.

Kromě bývalé úspěšné juniorky se mezi elitou představí Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Lucie Šafářová a Kristýna Plíšková.

US Open začíná v pondělí 27. srpna, poslední duel je plánovaný na 9. září.