Pardubická juniorka: Jiroušek ani Svrčina obrat nedokonali, ze hry je překvapivě Beránková

- Radek Štohl

Pardubická juniorka se ve čtvrtek dočkala prvních dvou trofejí. Rozhodovalo se o vítězích chlapecké a dívčí čtyřhry. Ještě předtím se však uskutečnily semifinálové duely ve dvouhře v obou kategoriích a o překvapení nebyla nouze. Překvapilo pak zejména vyřazení sedmnáctileté Karolíny Beránkové, jež byla jednou z největších favoritek turnaje.

Forejtek prvním finalistou Pardubické juniorky
Jonáš Forejtek se jako druhý nasazený tenista podívá do finále chlapecké dvouhry na Pardubické juniorce. Sedmnáctiletý tenista v semifinále vyzrál na Tomáše Jirouška, se kterým si poradil 6:1, 3:6, 6:3.  Forejtkovi se výborně dařilo na servisu, ten první mu chodil do kurtu v 87% případů. O rok mladší hráč si také vytvořil o dva brejky více.

Svrčina v semifinále padl s Lehečkou
Dalibor Svrčina se nepodívá do finále Pardubické juniorky. První nasazený tenista v semifinále nestačil na Jiřího Lehečku, se kterým prohrál 3:6, 6:3, 4:6. V úvodních dvou setech vždy rozhodl jediný brejk, v závěrečném setu si tenisté vzali podání celkem sedmkrát. O jedno více si udržel Lehečka.

Semifinále dvouhry chlapců
Dalibor Svrčina – Jiří Lehečka 3:6, 6:3, 4:6
Tomáš Jiroušek – Jonáš Forejtek 1:6, 6:3, 3:6

Finále čtyřhry chlapců

Soutěž čtyřhry chlapců se stala kořistí dvojice Dominika Palána a Andrew Paulsona, kterým se ve finále podařilo zdolat turnajové jedničky Jonáše Forejtka s Daliborem Svrčinou. Palán s Paulsonem vyhráli ve dvou setech 6:3, 6:4.

Forejtek, Svrčina – Palán, Paulson 3:6, 4:6

Semifinále dvouhry dívek

Pluhařová pokořila Beránkovou a je ve finále
Kromě finalistů v soutěži chlapců zná své finalistky také turnaj dívek. Tou první, která si v Pardubicích zahraje o titul, se stala Terezie Pluhařová. Té se podařilo překvapivě vyřadit jednu z favoritek Karolínu Beránkovou, jež má výrazné zkušenosti i z turnajů dospělých, když ji porazila ve třech setech 6:1, 4:6, 6:1.

Druhou finalistkou v Pardubicích je Viďmanová
Darja Viďmanová doplnila ve finále dívčí dvouhry na juniorce v Pardubicích Terezii Pluhařovou, když se jí v semifinále podařilo navázat na více než solidní výkony z celého turnaje. Zastavit ji nedokázala ani Klára Nováková, kterou Viďmanová porazila ve dvou setech 6:3, 7:5.

Karolína Beránková – Terezie Pluhařová 1:6, 6:4, 1:6
Klára Nováková – Darja Viďmanová 3:6, 5:7

Finále čtyřhry dívek

Šampionkami ve čtyřhře se staly nasazené jedničky Adéla Dörreová a Karolína Kubáňová, jež prolétly turnajem až k titulu bez ztráty setu. Ve finále porazily 6:3, 7:6(3) Terezu Dejnožkovou a Karolínu Vlčkovou.

Dörreová, Kubáňová –Dejnožková, Vlčková 6:3, 7:6(3)

Pardubická juniorka den po dni

15.8.
Pardubická juniorka: Žhavé naděje stále neodpadly, Svrčina s Lehečkou nadělovali kanáry

14.8.
Pardubická juniorka: Forejtek se Svrčinou nadělovali. Druhá nasazená Kubáňová schytala příděl