WTA

Wu-chan: Česká špička míří do Asie. Kvitová podniku dominuje

- Radek Štohl

Na konci září se znovu pořádá parádně obsazený podnik ve Wu-chanu. Do čínského města zavítá kompletní TOP 10, včetně Petry Kvitové a Karolíny Plíškové. Z elitních dvaceti tenistek by měla chybět jenom Venus Williamsová, české duo naopak ještě doplní Barbora Strýcová.

Vůbec prvního ročníku se diváci dočkali před čtyřmi lety. Tehdy slavila titul Petra Kvitová, která ve finále porazila Eugenie Bouchardovou 6:3, 6:4.

Češka si pro titul došla také o dva roky později, finále mělo jednoznačný průběh, ve kterém Kvitová smetla Dominiku Cibulkou dvakrát 6:1. Trofej z Wu-chanu si odvezla také Venus Williamsová (2015) a Caroline Garciaová (2017).

O třetí výhru na turnaji se Petra Kvitová bude snažit letos, nečeká ji ovšem cesta růžovou zahradou. V hlavní části si zahraje Simona Halepová, Angelique Kerberová, Caroline Wozniacká nebo také loňská vítězka Garciaová.

Kvitová nebude jedinou českou tenistkou, která se podniku zúčastní. Popáté se na podnik dostane Karolína Plíšková, která zde dvakrát postoupila do čtvrtfinále. Do stejné fáze turnaje došla také Barbora Strýcová, kterou předloni vyřadila Dominika Cibulková.

Turnaj se rozjede 23. září, o vítězce bude jasno 29. září. Startovní listinu naleznete tady.