Razantní změna Plíškové prospěla. Rennae mi vyhovuje víc než Tomáš, myslí si světová osmička

- Jan Havlovic

Léčba šokem u Karolíny Plíškové zatím zabírá. Světová osmička se rozloučila s trenérem Tomášem Krupou a vsadila na osvědčenou spolupráci s Rennae Stubbsovou. Pod vedením zkušené Australanky už také stihla vyhrát první zápas – poprvé v životě porazila Polku Agnieszku Radwanskou. „Neříkám, že to je právě její zásluha, ale pravdou je, že se cítím lépe,“ řekla Plíšková na adresu své staronové trenérky.

Na trenérské lavičce bývalé světové jedničky Karolíny Plíškové se za poslední tři sezony vystřídaly již čtyři tenisoví odborníci. Vaněk, Kotyza, Stubbsová a Krupa. Šestadvacetiletá Plíšková se nyní vrací ke spolupráci s Rennae Stubbsovou, která Češku vedla v závěru loňského roku.

Háček to má v tom, že tahle spolupráce je zřejmě i nyní jen dočasná. „Rennae se mi bude snažit pomoci po dobu dalších pár týdnů. Ona má také spoustu jiné práce, a tak si myslím, že tahle spolupráce nemůže fungovat dlouhodobě,“ promluvila Plíšková na tohle téma před novináři v Cincinnati.

„V příštím sezoně uvidíme, ale myslím, že na těch pár letošních turnajů zůstane určitě mou trenérkou,“ přibližuje česká tenisová dvojka vyhlídky na příští měsíce.

Plíšková se nyní snaží zaobírat hlavně současností. V americkém Cincinnati poprvé v kariéře porazila Polku Agnieszku Radwanskou – dvakrát 6:3. „Neříkám, že to je právě zásluha Rennae, ale pravdou je, že se nyní cítím lépe,“ okomentovala česká tenistka své pocity po úvodní výhře na podniku v Cincinnati, kde se před dvěma lety radovala z titulu.

Bývalá světová jednička věří, že výměna trenéra bude pozitivním impulsem do další práce. „Rennae mi zkrátka rozumí. Ví, jak se cítím, jak mám hrát, kam mám v které situaci servírovat. Myslím, že mi Rennae bude sedět víc než Tomáš.“

„Je důležité porozumět, jak se hráč cítí, což Rennae zvládá dobře, protože byla v podobných situacích jako hráčka. A také – je to žena, tudíž má jiné vnímání než muži,“ vidí Plíšková hlavní pozitiva angažování sedmačtyřicetileté Australanky.

Plíšková věří, že se jí na závěrečných podnicích letošní sezony bude dařit a vše vyvrcholí účastí na Turnaji mistryň. „Loni to bylo pod Rennae podobné. Cítila jsem se s ní šťastně,“ zavzpomínala česká tenistka na závěr loňské sezony.

Světovou osmičku čeká již ve středu další duel v americkém Cincinnati. Plíšková, která obhajuje loňské semifinále, vyzve v rámci druhého kola Bělorusku Arynu Sabalenkovou. S tou se Češka střetla již letos v Eastbourne, kde prohrála ve třech setech. Na tvrdém povrchu v Cincinnati však bude favoritkou Plíšková.