WTA

Konečně mám set! radovala se Plíšková. Předchozí neúspěchy přičetla soupeřce

- Radek Štohl

Velkou úlevu po úterním zápase v Cincinnati zažila Karolína Plíšková. Česká tenistka až na patnáctý možný pokus vzala Agnieszce Radwaňské set, po další sadě se ke všemu radovala z premiérového vítězství. Nejen o tom se Plíšková rozpovídala po úspěšném zápase.

Přesně třicet míst v současnosti dělí Plíškovou a Radwaňskou. Zatímco Češka se udržuje v TOP 10 na osmé příčce, bývalá světová dvojka se krčí až v závěru elitní čtyřicítky.

I přesto bylo úvodní kolo v Cincinnati velice zrádné, Angieszka Radwaňská v předchozích sedmi duelech nepovolila své protihráčce jediný set. Vše se změnilo až na prestižním turnaji.

„Kvůli tomu to pro mě bylo těžké utkání," soukala ze sebe Plíšková na kurtu. „Když jsem získala první dějství, tak jsem byla velmi spokojená. Pomyslela jsem si: „Konečně mám set!" pokračovala šestadvacetiletá tenistka.

Na pozápasové tiskové konferenci vše zhodnotila ještě více. „Zápas jsem měla pod kontrolou. Vytvořila si několik brejkbolů, ale i kdyby nějaký využila, tak jsem stále cítila, že jsem v ten okamžik lepší hráčkou. Zdejší podmínky mi pasují," pochvalovala si vítězka podniku 2016.

Vrátíme-li se ještě k bilanci s Radwaňskou, Plíšková se s polskou tenistkou potkala již před téměř šesti lety. „Vždy, když jsem proti ní nastoupila, tak byla na TOP úrovni, takže to pro mě bylo náročné. Jeden set jsem v minulosti alespoň šanci uhrát měla," řekla s úsměvem.

Po úvodním kole nebude pro Plíškovou snadné ani další utkání, o postup do osmifinále narazí na Arynu Sabalenkovou, se kterou letos na trávě v Eastbourne prohrála 3:6, 6:2, 6:7.

„Tvrdé povrchy mám v oblibě, nyní je to pro mě lepší. Naposledy hrála dobře, uplynulý týden přehrála Wozniackou. Pyšní se kvalitním tenisem, ke všemu je mladá a není z ničeho vystrašená."

„Pokud však budu hrát trochu agresivněji než proti Radwaňské, zápas budu mít ve své režii," dodala předloňská finalistka US Open.