Vlasatý Leo opět vládne Švédsku. Syn tenisové legendy obhájil juniorský titul

- Jan Vojkůvka

Zatímco Bjorn Borg se pomalu chystá na druhý ročník Laver Cupu, na němž bude opět plnit roli nehrajícího kapitána evropského týmu, jeho syn Leo řádil na domácím šampionátu. Podařilo se mu totiž obhájit švédský juniorský titul.

Přesně před dvanácti měsíci dokázal Leo Borg, kterého každý pozná podle jeho bujaré kštice, jež připomíná doby, kdy se po dvorcích proháněl jeho otec, ovládnout švédský šampionát poprvé. Nyní patnáctiletý syn jednoho z nejlepších hráčů historie kraloval podruhé.

Ve finále domácího šampionátu porazil v Norrköpingu Rosse Weibulla dvakrát 6:4 a na turnaji do 16 let předvedl opět svou dominanci ve Švédsku.

V mnohém podobný svému otci, mladý Leo zatím neprokázal své kvality na mezinárodním poli. Na juniorském žebříčku mu náleží až 576. příčka. Se dvěma deblovými tituly se totiž jen horko těžko stoupá rankingem. Jak ale podotýká i samotný Bjorn Borg, chvíle jeho syna teprve nastanou.

A švédští fanoušci s napětím očekávají, jestli náhodou nerostě v jejich zemi nový grandslamový šampion, který by navázal na kariéru slavného otce, jenž ukončil profesionální tenisový život už ve svých 26 letech.