Bude to skvělý, ale těžký zápas, tuší Kvitová před střetem se Serenou

- Jan Vojkůvka

V noci z úterý na středu se proti sobě na kurtech v Cincinnati postaví dvě grandslamové šampionky. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová vyzve rekordmanku v počtu titulů z turnajů velké čtyřky Serenu Williamsovou. A bude mít na co navazovat.

Naposledy se obě hráčky proti sobě postavily v roce 2015 v Madridu, kde Kvitová zvítězila v semifinále ve dvou setech. A byla to doposud jediná výhra české hráčky nad slavnou Američankou, jíž hned pětkrát podlehla.

„Serena je velkou šampionkou,“ řekla Kvitová v rozhovoru pro WTA. „Vrátila se a myslím, že se zase dostává do skvělé formy. Bude to těžký zápas. Na druhou stranu to ale bude pro obě skvělé utkání. Budeme proti sobě hrát po tolika letech,“ usmívala se česká lvice.

Kvitová navíc věří, že její šance na výhru jsou hodně vysoké i díky její dlouhodobé formě, která jí vynesla letos už pět turnajových trofejí. „Celkově si myslím, že moje konzistence je mnohem lepší. Vím, jak otáčet zápas a to i ve chvíli, kdy nepředvádím svou nejlepší hru,“ podotkla ćeška.

„Každý, kdo hraje skvěle, může vyhrát zápas. Ale když nehrajete svou nejlepší hru, tak vyhrát je mnohem obtížnější,“ upozornila Kvitová.

Světová šestka nemá v posledních letech na turnaj v Cincinnati nejlepší vzpomínky, třikrát v řadě vypadla už ve druhém kole a něco podobného jí hrozí i letos, pokud nenajde recept na Serenu. To si ale nepřipouští a naopak na podnik v Ohiu vzpomíná vždy s úsměvem. „Pamatuji si, že jsem tu jednou došla až do semifinále, to byl velký úspěch,“ dodala při vzpomínce na rok 2012.