V Montréalu se radovala Halepová. Brutální týden, smála se na tiskovce

- Filip Lefenda

Turnaj v kanadském Montréalu se stal kořistí světové jedničky Simony Halepové. Rumunka zdolala ve finále Američanku Sloane Stephensovou 7:6(6), 3:6, 6:4 a zopakovala tak svůj dva roky starý triumf.

Halepová vstoupila do finále výborně, když rychle vedla 4:1 a měla k dobru dva brejky. Stephensová následně zabrala, dvěma brejky srovnala na 4:4, aby následně ale opět na podání neuspěla. Na servisu se však nedařilo ani Rumunce, a tak úvodní set nakonec rozklíčoval až tiebreak. V tom vedla Američanka už 5:1, neproměnila ale dva setboly a nakonec zkrácenou hru ztratila poměrem 6:8.

Stephensovou koncovka úvodní sady nerozhodila, do druhé sady naopak vstoupila dvěma brejky, Halepová uspěla zkraje dějství na returnu jen jednou. Za stavu 3:2 odvrátila Stephensová dva brejkboly a o chvíli později uzavřela celý set na příjmu, když při výsledku 5:3 proměnila čtvrtý setbol.

Také rozhodující dějství nabídlo celou řadu ztracených podání. Halepová okradla protivnici už v první hře, ve čtvrtém gemu ale Stephensová oplácela stejnou mincí. Světová jednička následně reagovala dalším brejkem, který v sedmém gemu napodobila a vedla tak už 5:2.

Následně Američanka odvrátila na příjmu mečbol a vynutila si pokračování zápasu. Za stavu 5:3 čelila Stephensová dalším dvěma mečbolům, i s těmi si však poradila. V desáté hře však šla Halepová znovu podávat na vítězství v turnaji a tentokrát už uspěla.

„Tento titul mě stál spoustu vynaloženého úsilí. Byl to opravdu brutální týden,“ pravila na tiskové konferenci unavená Halepová. Finálový mač, jenž bavil zaplněné ochozy, trval více jak dvě a půl hodiny.

„Sloane mě v každém utkání nutí hrát lépe a lépe. Zápasy s ní jsou úžasné,“ hodnotila Rumunka střetnutí se ženou, proti níž letos uspěla už ve finále Roland Garros. „Je to silná, komplexní hráčka,“ pokračovala na adresu poražené soupeřky, s níž má aktuálně pozitivní bilanci 7:2.

Halepová přidala do letošní sbírky svůj třetí turnajový triumf. „Jsem opravdu šťastná. Po French Open jsem dlouho odpočívala, ale má forma mě neopustila, stejně tak touha po vítězství. Dodává mi to chuť do další práce,“ přiznala spokojená Rumunka.

Rogers Cup presented by National Bank, Montréal (ženy, CAN, 2 820 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Simona Halepová (ROU, 1.) – Sloane Stephensová (USA, 3.) 7:6(6), 3:6, 6:4