ATP

Cincinnati muži: Federer a Murray brzy proti sobě. Nadal může čelit ranaři

- Radek Štohl

Sedmý Masters roku v Cincinnati může nabídnout brzký souboj gigantů. Roger Federer a Andy Murray by se mohli potkat už ve třetím kole dvouhry, Murray ovšem na úvod turnaje musí porazit turnajovou šestnáctku.

Federer se v Cincinnati představí po třech letech. V sezóně 2016 předčasně ukončil celý rok, loni se po finále na Rogers Cupu chtěl soustředit na US Open. Při svých posledních dvou účastech ale zde získal titul, podnik celkově dobyl sedmkrát.

Od konce čtvrtfinále Wimbledonu se ale Švýcar na kurtech neukázal, dokonce se odhlásil z podniku v Torontu. Na nadcházející akci začne ve druhém kole proti lepšímu z dvojice Gojowczyk – Souza. A pokud splní roli favorita, může ho vyzvat Andy Murray.

Britský tenista naposledy hrál ve Washingtonu, kde vyhrál tři třísetové zápasy, aby následně nenastoupil dočtvrtfinále. Na Rogers Cupu nestartoval, v Cincinnati začne duel proti šestnáctému nasazenému Lucasi Pouillemu. V  dalším zápase by ho mohl čekat Leonardo Mayer.

Nelehký vstup do turnaje potkal světovou jedničku, Rafael Nadal v prvním duelu patrně narazí na Milose Raonice, který na úvod musí porazit hráče z kvalifikace.

Celý los najdete zde.