Paráda! České juniorky v semifinále MS deklasovaly Turecko

- Radek Štohl

České juniorky si v Prostějově zahrají o titul z MS družstev do 14 let. Mladé naděje si účast v zápase o titul zajistily už po dvouhrách, Linda Fruhvirtová a Linda Nosková v celkovém součtu za necelé dvě hodiny ztratily pouhopouhých pět gemů.

Jako první z českých hráček na kurt nastoupila Linda Fruhvirtová. Třináctiletá tenistka je považována za velký talent, což potvrdila také v úvodních čtyřech zápasech, ve kterých celkem přišla o deset her. A svoji suverenitu ukázala také v pátečním dopoledním semifinále.

Fruhvirtová neměla slitování ani s o rok starší Aysegul Mertovou, proti které se v úvodním setu dostávala do tempa, když přišla o dvě hry. Následující set byl čistě o její dominanci, Mertové totiž nadělila kanára a poslala Češky do vedení 1:0.

Jak zápas dokončila, tak do utkání vstoupila její jmenovkyně Linda Nosková. Nedávná mistryně Evropy do 14 let v prvním setu nedovolila Ozlem Usluové na returnu žádnou příležitost k brejkbolu, naopak sama využila tři ze sedmi.

Ve druhé sadě Češce upadlo procento prvního podání, ani to jí však nezabránilo ke stavu 4:0. Uslová se poté dostala k prvnímu brejkbolu, který také využila, to však bylo z její strany vše.

Noskova tak po sadách 6:0, 6:3 mohla s Fruhvirtovou a celým domácím publikem slavit postup do finále. O trofej se potkají s Ruskami, které rovněž po dvouhrách porazily Američanky.

Výsledky semifinále dvouhry
Linda Fruhvirtová – Aysegul Mertová 6:2, 6:0
Linda Nosková – Ozlem Uslová 6:0, 6:3