Cincinnati: Našlapanou listinu obohatí čtyři Češky. Jediný muž v kvalifikaci

- Radek Štohl

Stejně jako na Coupe Rogers, tak rovněž v Cincinnati budou hrát alespoň čtyři české tenistky. V hlavní soutěži dvouhry by znovu neměla chybět Petra Kvitová, naopak do kvalifikace bude muset jít Kateřina Siniaková. Mezi muži se o elitu porve jen Jiří Veselý, ten zasáhne do kvalifikace.

Montrealský podnik je aktuálně v plném proudu, Petru Kvitovou ve čtvrtek večer čeká zápas o čtvrtfinále. V něm vyzve Kiki Bertensovou.

Hned po Coupe Rogers se osmá tenistka ženské dvouhry přemístí do Cincinnati, kde loni vypadla již ve druhém kole. Duel o osmifinálovou účast tehdy lépe skončil pro Sloane Stephensovou.

Kvitová však nebude jedinou Češkou, která se podniku Western & Southern Open zúčastní. Bývalou světovou dvojku následuje Karolína Plíšková a opět Barbora Strýcová.

Na poslední chvíli se elitního místa dostalo Markétě Vondroušové, která obdržela divokou kartu. Na rozdíl od Montrealu si účast v hlavní soutěži musí vybojovat Kateřina Siniaková, dalšího postupu z kvalifikace by se ráda dočkala Lucie Šafářová.

V mužské části pavouka se neobjeví Tomáš Berdych, který bude mimo také na US Open. O jedinou českou místenku zabojuje Jiří Veselý, který se bude snažit v kvalifikaci.

Listina hlavní části mužské i ženské dvouhry je zde.