Do konce kariéry se už otcem nestanu, tvrdí Federer. Kdy však skončí?

- Radek Štohl

Čtyřmi dětmi se momentálně může chlubit Roger Federer. Švýcarský tenista měl dvakrát štěstí na dvojčata, když se mu před více než devíti lety narodily Myla and Charlene. O pět roků později na světlo světa nakoukli také Leo a Lenny. Švýcar na sklonku července prozradil, že další děti s manželkou Mirkou případně plánují až po ukončení profesionální kariéry

Právě na svoji kariéru se chce šestatřicetiletý Federer v současnosti soustředit. „Téma děti u nás ještě není úplně završené," nechal se slyšet Švýcar pro Coopzeitung.

„Nebudeme se však tím zabývat do chvíle, než nadobro skončím s profesionálním tenisem," příbližil druhý tenista žebříčku své rodinné plány.

Ruku v ruce se s tím naskýtá otázka, jak dlouho bude ještě na okruhu působit. „Upřímně to ani sám netuším. Všichni jsme ovšem šťastní a uvolnění. Náš čas si společně se čtyřmi dětmi extrémně užíváme," pokračoval.

Velkou motivací jsou pro Federera také čtyřletí chlapci Leo a Lenny. Na rozdíl od starších sester ovšem tenis ještě naplno nevnímají.

„Sice ví o tom, že hraji hodně tenis, ale například netuší, co znamená mé žebřičkové postavení. Mají však velkou radost z trofejí," uzavřel Federer.