ATP

Montrealský zázrak! Monfils strhl fanoušky nevídaným finišem

- Radek Štohl

Zdálo se být hotovo. Gael Monfils se však vzepřel soupeři i osudu. Francouzský tenista na loňském Rogers Cupu v Montrealu proti Kei Nišikorimu prohrával 3:6 v tiebreaku třetího setu, pěti získanými body v řadě však famózně postoupil do třetího kola.

Monfils a Nišikori proti sobě nastoupili čtyřikrát. A ve všech případech se jednalo o těsné třísetové bitvy. Až na Rogers Cupu 2017 však poprvé uspěl Francouz, který ke všemu v závěru odvracel tři mečboly.

Hned při prvním z nich měl Monfils namále, když nejprve doběhl těžký míč k lajně, aby po dalších úderech zasadil wiiner k čáře. Při druhé hrozbě si vypomohl servisem.

Následně musel odolávat podání Nišikoriho, postupem času se dostal k ofenzívě, kterou podruhé během chvíle ukončil vítězným úderem po lajně.

V daný okamžik nešílel jen Monfils, ale celé přítomné publikum. To po dalších dvou bodech bylo svědky povedeného obratu, který bývalý šestý tenista žebříčku zakončil úspěšným forhedem kros.

Letošní ročník pořádá Toronto, kde již 3. srpna začíná kvalifikace do hlavní soutěže. Podnik vyvrcholí o devět dní později.