ATP

Kyrgios po Bahamách: Na antuce to není o tenise

- Radek Štohl

Pobyt na Bahamách, ale také čas na získání psychické pohody. Tak Nick Kyrgios využil volné chvíle po Wimbledonu, kde skončil po třetím duelu singlu. Kyrgios se v nedávném rozhovoru rozpovídal o kouzlu Wimbledonu, ale také kritice antukových utkání.

Kyrgiose v dosavadním roce trápily problémy s loktem, kvůli čemuž musel vynechat několik turnajů. V poslední době ho však potíže minuly.

„Zajisté je to lepší než před čtyřmi měsíci," prohlásil pro The Times Kyrgios , kterého by v brzké době měly čekat podniky v Atlantě, Washingtonu, Torontu a Cincinnati.

„Hodně jsem pracoval v posilovně a užil si mnoho zábavy. Uplynulé měsíce jsou pro mě už bez bolesti. Na Bahamách jsem měl nějaký čas k tomu, abych se dal dohromady. Nyní jde opravdu do tuhého," pokračoval třiadvacetiletý tenista.

Australan na své dosud poslední akci ve Wimbledonu skončil na raketě Keie Nišikoriho. Právě třetí grandslam sezóny je dle jeho slov jedinečný.

„Lidé říkají, že tenis na trávu nepatří. Ale to není pravda. Musíte být talentovaní, abyste na ní mohli hrát. Pokud máte dobrý servis a kvalitní return, pak máte vyhráno," ocenil travnaté povrchy a jedním dechem se opřel do antukových duelů.

„Pro mě to není vůbec o tenise. Na tomto povrchu se nemůžete dostat k žádné kreativitě. Všechno je pouze o kondici. Nemusíte umět žádnou speciální dovednost, která je potřebná právě na trávě," dodal upřímně na závěr.