ITS Cup: Muchová odmítla vyřazení a otočila semifinále! Debl ovládly Krejsová s Malečkovou

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová dál zvládá svou misi na turnaji v Olomouci, kde se jí v sobotu podařilo postoupit do finále! Česká tenistka v souboji s Chorvatkou Terezou Mrdežaovou sice prohrávala 0:1 na sety a čelila vyřazení, ale nakonec se jí podařilo po téměř třech hodinách vybojovat postup po výhře 4:6, 7:5, 7:5. Z titulu ve čtyřhře se radují Petra Krejsová s Jesikou Malečkovou.

Už v prvním setu přitom měla velkou šanci něco s výsledkem provést, když se ze stavu 2:5 dostala na 4:5, ale neudržela podání. Ve druhé sadě dlouho dotahovala ztrátu a dokonce prohrávala 3:5.

Muchové se ale podařilo čtyřmi gemy v řadě vybojovat třetí sadu, ve které se obrázek hry podstatně změnil. O něco lepší byla totiž Muchová a naopak Mrdežaová musela dotahovat skóre. To se jí podařilo, když po úspěšném brejku srovnala na 5:5.

Další dva gemy ovšem urvala na svou stranu česká hráčka, jež ve finále vyzve pátou nasazenou Fionu Ferrovou z Francie.

Krejsová s Malečkovou dominovaly a ovládly ITS Cup
Petra Krejsová s Jesikou Malečkovou zvládly finálový souboj proti Lucii Hradecké a Michaelle Krajicekové na jedničku. Třetí nasazený pár na olomoucké antuce deklasoval turnajové dvojky za 59 minut hry 6:2, 6:1 a získal svůj třetí společný a první letošní titul.

Semifinále dvouhry
Giulia Gatto-Monticoneová (ITA, 263.) – Fiona Ferrová (FRA, 157.) 6:2, 2:6, 2:6
Tereza Mrdežaová (CRO, 245.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (218.) 6:4, 5:7, 5:7
Finále čtyřhry
KREJSOVÁ, MALEČKOVÁ – HRADECKÁ, Krajiceková (NED) 6:2, 6:1


Galerie