WTA

Krasojízda pokračuje! Vondroušová ve čtvrtfinále rozebrala Rusku

- Radek Štohl

Forma Markéty Vondroušové roste zápas od zápasu. Devatenáctiletá hráčka na WTA v Gstaadu zvládla také čtvrtfinále, v němž ji nesebrala set ani Jevgenija Rodinová, kterou Vondroušová porazila 6:2, 6:3.

Naději poskytla Markéta Vondroušová hned v prvním kole, ve kterém na ni nestačila nasazená Lara Arruabarrenaová-Vecinová. V osmifinále poté mladá Češka přehrála také Elitsu Kostovovou, přičemž v obou zápasech dohromady ztratila čtrnáct gemů. A jízda se nezastavila ani ve čtvrtfinále.

Vondroušová do něho vlétla na výbornou, ve druhém gemu si při servisu protihráčky připsala brejk. Následně si sice podání neudržela, Rodinovou ale vzápětí rebrejkla. V páté hře mladá tenistka zvládla odvrátit dvě hrozby, aby se sama na konci sady postarala o třetí brejk v utkání.

Začátek druhého setu byl kopií toho prvního, Vondroušová po dvou úspěšných gemech na returnu a jednom ztraceném podání vedla 3:1. Do konce dějství se ani jedna z tenistek k brejkbolu již nepropracovala a česká hráčka tak po 61 minutách mohla slavit rychlý postup do semifinále.

V boji o finále se utká s Mandy Minellaovou (226.) Bývalá juniorská světová jednička se v této fázi turnaje WTA objevila prvně od úspěšného Bielu 2017, kde v dubnu téhož roku získala premiérový titul ve zdejší kategorii.

Ladies Championship Gstaad by Ixion Services (ženy, SUI, 250 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (104.) – Jevgenija Rodinová (RUS, 92.) 6:2, 6:3