WTA

Neměla sponzory, záchrana přišla od Williamsové

- Radek Štohl

S netradičním, avšak krásným příběhem se svěřila Alexandra Dulgheruová. Rumunská tenistka po sérii zranění a operacích nebyla schopna najít sponzory, v nelehké situaci ji ale dokázala vypomoci Venus Williamsová.

Dulgheruová v minulém období prožila nelehké tenisové časy. Od roku 2015 prodělala tři operace, což se projevilo také na jejím žebříčkovém umístění.

Ve stejné době Rumnuce vypršely sponzorské smlouvy, které kvůli nejistotě ohledně její budoucnosti nebyly ani prodlouženy.

Jak se však říká, v nouzi poznáš přítele. A to platilo také v případě Dulgheruové. „Nikdo se o mě pořádně nezajímal," přiznala devětadvacetiletá tenistka.

„Všechno se to dělo kvůli neskutečně špatnému žebříčku. Jednou jsem se bavila s Venus Williamsovou, která navrhuje kolekci pro Eleven. Požádala jsem ji tedy, zda by mi nemohla poslat nějaké oblečení," pokračovala.

„Z Říma mi zaslala tenisové zavazadlo a poté tak činila po zbytek roku. Její oblečení je velmi krásné a vždy jsem ji ukazovala fotky ze svých zápasů. Jako hráčku ji velmi respektuji," vyjádřila se ke spoluhráčce aktuálně 125. tenistka světa.

Tenistky se shodou okolností utkaly ve druhém kole letošního Wimbledonu. „Jsem ráda, že jsem zdravá a koleno je v pořádku. Už nikdy to nebude stejné, ale zvládnu s tím hrát," dodala Dulgheruová, která proti Američance prohrála 6:4, 0:6, 1:6.