Ziky se nebojím a do Ria pojedu, hlásí Djoković

- Daniel Kubelka, foto Pavel Lebeda

Tomáš Berdych, Karolína Plíšková, ale také třeba Simona Halepová a nově i Martin Kližan. Ti všichni mají jedno společné. Letošní vrchol sportovní sezóny v podobě letních olympijských her se jich týkat nebude, načež za důvod své neúčasti udávají strach z nakažení virem zika.

Že do již tak širokého zástupu omluvených tenistů nepřibyde to největší, o tom promluvila světová jednička krátce po vítězném zápase v Torontu proti Gillesovi Muellerovi. „O viru jsme dostali opravdu mnoho informací, na mém úmyslu zahrát si na olympiádě to ale nic nemění,“ uvedl rázně Novak Djoković na úvod svého interview pro tennisworldusa.org.

„Informace, které mám, tvrdí, že nebezpečí nákazou opravdu není tak vysoké, jak je často prezentováno. Samozřejmě, že riziko existuje vždycky. Ale čím více nad tím budete přemýšlet, tím horší to pro Vás bude. Já se tím určitě stresovat nebudu. Co se týče mě, strach nemám a do Ria pojedu!,“ uvedl rázně Djoković s tím, že zaútočí v Brazílii na zisk zlaté olympijské medaile.

Z brazilských her se z důvody obavy o své zdraví již dříve omluvili Milos Raonic a Tomáš Berdych, později na tento seznam přibyli také Karolína Plíšková a ve středu zaslal svou omluvenku také Martin Kližan. Z jiných důvodů pak fanoušci v Riu neuvidí Nicka Kyrgiose či Bernarda Tomice.

Srbský tenista v současnosti ladí formu na brazilské hry na turnaji v kanadském Torontu, kde se již dnes v noci utká dalším účastníkem olympiády Radkem Štěpánkem.