ITF

Senzace! Češka bez rankingu vyřadila bývalou hráčku TOP 350

- Radek Štohl

Obrovské překvapení se událo na turnaji nižší kategorie v maďarské Baji. Do osmifinále dvouhry postoupila Adéla Jarošová, na kterou nenašla recept Elena Teodora Cadarová, druhou hráčku podniku Jarošová porazila 6:4, 3:6, 6:1. Češka se do hlavní soutěže musela dostat až z kvalifikace, na ITF se mezi 32 nejlepšími tenistkami objevila teprve podruhé v kariéře. Úspěch je o to cennější, že třiadvacetiletá tenistka v současnosti není ani v rankingu WTA.

Jarošová se dosud na okruhu ITF dostala k deseti zápasům. Hned osm z nich přitom odehrála v kvalifikacích. Do dvou kvalifikačních zápasů se bývalá 12. dorostenkyně České republiky zapsala právě v Baji, kde nepřišla o jedinou sadu.

Skvělou formu Adéla Jarošová načasovala také do hlavní soutěže, ačkoliv v ní potkala druhou nasazenou, kterou v turnaji vykonávala Elena Teodora Cadarová.

Jarošová do utkání vstoupila skvěle, když díky brejku v třetí hře vedla 3:1. Soupeřka ale otočila na 4:3. Tato skutečnost s českou tenistkou nezamávala a první sadu dokázala obrátit ve svůj prospěch.

Ve druhém setu si ovšem třiadvacetiletá tenistka třikrát přišla o servis a jelikož protihráčce ho vzala "jenom" dvakrát, muselo se do závěrečné sady.

Ta byla jasnou záležitostí Češky, která po brejku na 2:0 sice ztratila podání, následně ovšem již Cadarové nepovolila uhrát jediný gem.

Jarošová se tak po vítězství nad bývalou 346. hráčkou dvouhry poprvé v kariéře dostala do osmifinále ITF, kde ji čeká sedmnáctiletá Slovenka Viktória Morvayová.

Baja Ladies Open (ženy, HUN, 15 000 USD, antuka)

1. kolo dvouhry
ADÉLA JAROŠOVÁ (-) – Elena Teodora Cadarová (ROU, 622.) 6:4, 3:6, 6:1