Vondroušová je bez ztráty setu v premiérovém letošním čtvrtfinále

- Filip Lefenda

Druhý zápas, druhé vítězství ve dvou setech. Markéta Vondroušová přehrála na turnaji WTA ve švýcarském Gstaadu Bulharku Elitsu Kostovovou dvakrát 6:4 a postoupila letos do vůbec prvního čtvrtfinále. Češka v utkání těžila zejména z dobrého prvního podání, po němž ztratila za celý duel jen dva míče z celkových 25!

K zisku prvního dějství stačil české hráčce jediný brejk, jenž se narodil v páté hře. Kostovová v ní sice vedla 30:15, poté ale uhrála Vondroušová tři míče v řadě a završila obrat gemu na síti.

Sama Češka přitom nedávala protivnici na returnu nejmenší šanci, když za celou sadu ztratila na podání jen pouhopouhé dvě výměny!

Skvělá čísla vykazovala Vondroušová také ve druhém dějství, byť si v jednu chvíli přeci jen vybrala slabší chvilku. Už v prvním a pátém gemu měla devatenáctiletá tenistka možnost ukořistit skrze tři brejkboly další servis Bulharky, Kostovová ale tehdy ještě nebezpečí odvrátila.

Jinak tomu bylo v gemu číslo sedm. Protivnice předvedla minelu na síti a Vondroušová vedla 4:3 s brejkem v zádech. Další hru ale Češka nezvládla, když vůbec poprvé prohrála v utkání vlastní servis. Nijak to s ní ale nezacloumalo.

Výhodu brejku si vzala hned v dalším gemu bleskově zpět a následně duel dopodávala. Stejně jako v úvodním kole proti Španělce Arruabarrenaové-Vecinové tak neztratila Vondroušová ani set, tentokrát zvítězila dvakrát 6:4 a postoupila do svého prvního letošního čtvrtfinále. V tom si ve Gstaadu zahraje o postup mezi nejlepší kvarteto proti Rusce Jevgeniji Rodinové, 92. hráčce světa.

Ladies Championship Gstaad by Ixion Services (ženy, SUI, 250 000 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (104.) – Elitsa Kostovová (BUL, 186.) 6:4, 6:4