O titulu z Wimbledonu jsem snila od dětství, přiznala dojatě Melicharová

- Filip Lefenda

V ženské čtyřhře to dotáhla do finále, o den později v mixu vystoupala Nicole Melicharová až na pomyslný tenisový Olymp. Američanka s českými kořeny získala po boku Rakušana Peyi svůj premiérový grandslamový titul a splnila si dávný sen.

„Ani nemohu vyjádřit slovy jaké to je být wimbledonskou vítězkou,“ hovořila tenistka původem z Brna, kde má stále velkou část rodiny, po nedělní výhře nad favorizovaným párem Jamie Murray, Viktoria Azarenková. „O titulu z Wimbledonu jsem snila už od dětství. Je to něco neuvěřitelného,“ přiznala dojatě.

Čtyřiadvacetiletá Melicharová, jež stále hovoří plynule česky, si tak dokonale spravila náladu po sobotní porážce ve čtyřhře žen. O titul ji s parťačkou Květou Peschkeovou připravily šikovné Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. „V sobotu jsem se nakonec na centrální kurt nedostala,“ připomněla Melicharová neplánovaný přesun zápasu o titul z největšího kurtu na „jedničku“. „Ulevilo se mi, když jsem zjistila, že si na něm zahraji alespoň dnes,“ libovala si v neděli žena, jež žije na Floridě a horlivě fandí tamějším hokejovým panterům.

Členka jedenácté nejvýše nasazené dvojice turnaje ve smíšené čtyřhře vyzdvihla absolutní pohodu, kterou s Alexanderem Peyou dokázali během Wimbledonu udržovat. „Hrozně rádi vtipkujeme,“ smála se Melicharová. „Udělali jsme vše, co bylo v našich silách,“ oddechla si po vítězství 7:6(1) a 6:3.

Ještě před rokem snila hráčka, která si i v dalekém zámoří pochutnává spolu s otcem na tradiční české svíčkové s knedlíky, o tom, že by se chtěla probojovat mezi nejlepších padesát tenistek světa. Na letošním Wimbledonu zapsala Melicharová k dobru celých čtrnáct míst a aktuálně je už devatenáctá. 

Plán tedy deblová vítězka Wimbledonu, ale i květnového J&T Banka Prague Open, splnila nad očekávání. A pokud bude v podobných výkonech pokračovat i nadále, nemusí ani druhá desítka světového pořadí být metou konečnou.