Federer a Wimbledon 2019? Švýcar poslal fanouškům jasný vzkaz

- Jan Vojkůvka

Bolestivá porážka ve čtvrtfinále letošního Wimbledonu možná hnala Rogeru Federerovi slzy do očí, nikterak ale neubrala na jeho elánu. Spekulace nad tím, že by jeho účinkování v tomto roce mohlo být ve slavném All England Clubu poslední, utnul Švýcar hned v počátcích.

Ačkoliv Federerovi bude za měsíc už 37 let, plány na konec kariéry nechává jednoznačně u ledu. Potvrdil to i v rozhovorech po svém vyřazení ve Wimbledonu, ve kterých přiznal, že jedním z jeho primárních cílů je vrátit se do Londýna a zabojovat o devátý triumf na nejslavnějším turnaji světa.

„Nevím, jak dlouho se z téhle porážky budu sbírat. Nemám ani ponětí o tom, co bude. Ale cíl je jasný, vrátit se sem příští rok,“ uvedl Federer, jenž přiznal, že zklamání mu pomáhají zažehnat i úspěchy, kterých ve Wimbledonu dosáhl v letech minulých.

O tom, kolik pro Federera, který ve čtvrtfinále nestačil na Jihoafričana Kevina Andersona, s nímž prohrál v pěti setech, Wimbledon znamená, se rozhovořil hned vzápětí. „Prohry odsud bolí víc než na ostatních turnajích. Jsem tu motivovaný ještě víc a k tomu je extra motivací i to, že tu nechci před vámi sedět a mluvit o své prohře,“ zasmála se bývalá světová jednička.

„Ale ne, miluju to tady. Vždy nám tu s rodinou bylo dobře a mám na tohle místo skvělé vzpomínky. Všichni mí hrdinové tu vyhráli. Vždy, když se sem vrátím, snažím se být jako oni,“ dodal Federer.