Wimbledonem to nekončí. Hewitt bude dál bavit své fanoušky, přijal divokou kartu

- Jan Vojkůvka

Láska k tenisu dál vítězí nad rozumem. Ten Lleytonu Hewittovi říkal, že je na čase jít dál, ale srdce bývalá světová jednička přemluvit nedokázala. Travnatá sezona se Australanovi zalíbila natolik, že se rozhodl přijmout divokou kartu i na turnaj v Newportu, který se bude hrát příští týden. A předchází začátku americké šňůry...

Hewitt příliš neváhal, když přišla od pořadatelů amerického turnaje šance zahrát si na místních travnatých kurtech. Po odehrání challengeru v Surbitonu a turnajů v Hertogenboschi, Queen's a Wimbledonu se bude jednat o pátý turnaj na trávě v této sezoně.

„Myslím, že moje tělo je stále schopné hrát a mentálně jsem ochotný nadále trénovat a udržovat se v dobré kondici,“ prozradil Hewitt v rozhovoru pro britský deník Telegraph. Připomněl však, že fakticky je již na odpočinku a nedělá mu problém ze dne na den opět skončit.

Byla by to však nejspíš velká škoda. Že své kvality stále má, prokázal už na Australian Open, kde se Samem Grothem dokráčel až do čtvrtfinále. Čtvrtfinále si zahrál také na turnajích ATP v Estorilu a Queen's. Ve Wimbledonu však společně s Alexem Boltem vypadl už v prvním kole, když Australané narazili na pozdější finalisty Ravena Klaasena a Michaela Venuse.