Wimbledon: Štyler další juniorský titul nezískal, Djokovič ovládl mužské finále

- Redakce

I v rámci posledního hracího dne letošního ročníku Wimbledonu měl český tenis svého zástupce. Finálového souboje čtyřhry juniorů se zúčastnil Ondřej Štyler, který útočil na druhý juniorský grandslamový titul v řadě. Tentokrát se ale z triumfu neradoval. Hlavním tahákem však bylo mužské finále, ve kterém Srb Novak Djokovič přerušil své dvouleté čekání na trofej z turnajů velké čtyřky.

Djokovič získal třináctý grandslamový titul
Djokovič, jenž právě po Wimbledonu minulý rok předčasně ukončil sezonu kvůli zdravotním problémům, a v lednu se musel podrobit menší operaci lokte, neměl ideální rok. Po vyřazení ve čtvrtfinále French Open navíc začínal zpochybňovat, že by se vůbec na trávě letos objevil.

Nakonec neodolal a nemusí litovat. Jeho návrat do All England Clubu nemohl být lepší, když prošel až do finále, ve kterém navíc zdolal Kevina Andersona 6:2, 6:2, 7:6(3). Utkání se více věnujeme zde.

Srbský tenista vybojoval ve Wimbledonu svůj čtvrtý titul.

Štyler druhý grandslam nezíská, ve finále čtyřhry prohrál
Kolumbijsko-česká dvojice Nicolas Mejia a Ondřej Štyler své putování Wimbledonem až k titulu nedotáhla. Štyler, který se radoval z juniorského triumfu v Paříži, spolu se svým parťákem nestačili ve finále v Londýně na Yankiho Erela a Otto Virtanena, s nimiž po necelé hodině a půl prohráli 6:7(5), 4:6.

Peya s Melicharovou slaví titul z mixu
Wimbledon 2018 definitivně zakončilo finále smíšené čtyřhry. V ní se z grandslamového titulu radovala rakousko-americká dvojice Alexander Peya a Nicole Melicharová, kteří ve finálovém souboji předčili britsko-běloruský pár Jamieho Murrayho a Victorii Azarenkovou po setech 7:6(1), 6:3.

Američanka Melicharová, jež má české kořeny, má za sebou fantastický turnaj, když se probojovala po boku Květy Peschkeové také do finále ženské čtyřhry.

Finále dvouhry
Kevin Anderson (RSA) [8] – Novak Djokovič (SRB) [12] 2:6, 2:6, 6:7(3)

Finále smíšené čtyřhry
J.Murray, Azarenková (GBR/BLR) – Peya, Melicharová (AUT/USA) [11] 6:7(1), 3:6

Finále juniorů
Čun Hsin Ceng (TPE) [1] – Jack Draper (GBR) 6:1, 6:7(2), 6:4

Finále čtyřhry juniorů
Mejia (COL), ŠTYLER [6] – Erel, Virtanen (TUR/FIN) 6:7(5), 4:6

Finále čtyřhry juniorek
Wang, Wang (obě CHN) [1] – McNallyová, Osuigweová (obě USA) [2] 6:2, 6:1