Wimbledon: České šampionky mají další titul! Ve dvouhře slaví Kerberová

- Redakce

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou slaví zisk druhého grandslamového titulu v řadě. Po antukovém Roland Garros ovládly Češky také Wimbledon, který uzavřely kanárem! Ve finále ženského singlu se z premiérového titulu z All England Clubu raduje Němka Angelique Kerberová. Druhým mužským finalistou se po další obrovské bitvě stal Novak Djokovič.

Krejčíková se Siniakovou ovládly i Wimbledon
Druhý deblový grandslamový titul v řadě slaví český pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková! Češky ovládly po antukovém Roland Garros také travnatý Wimbledon, kde ve finále zdolaly ve třech setech krajanku Květu Peschkeovou a Američanku s českými kořeny Nicole Melicharovou 6:4, 4:6 a 6:0. V All England Clubu triumfovaly obě jmenované už jako juniorky v roce 2013 a jsou vůbec prvním ženským párem, který turnaj ovládl v mládežnické i seniorské kategorii.

Více o utkání včetně ohlasů aktérek v samostatném článku.

Kerberová zaskočila Serenu
Ženskou vítězkou letošního Wimbledonu se stala Angelique Kerberová. Německá světová desítka zaskočila ve finále skvělou obrannou hrou favorizovanou Serenu Williamsovou. Američanka kupila v utkání, v němž hned čtyřikrát přišla o podání, velké množství laciných chyb, to Kerberová slaví po perfektním výkonu premiérový wimbledonský a celkově už třetí grandslamový titul. V novém vydání žebříčku si první německá vítězka Wimbledonu od dob Steffi Grafové polepší na šestou pozici, Williamsová bude v pondělí osmadvacátá.

Více se o utkání dočtete v samostatném článku.

Andersona vyzve Djokovič
Také druhé wimbledonské semifinále přineslo pětisetový maraton. Jihoafričana Andersona vyzve v bitvě o titul Novak Djokovič, jenž v utkání, které muselo být rozděleno do dvou dnů a trvalo celkem 5 hodin a 21 minut, přetlačil světovou jedničku Rafaela Nadala 6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, a 10:8. Jednatřicetiletý Srb bude v neděli útočit na čtvrtou wimbledonskou a celkově už třináctou trofej z podniku velké čtyřky.

Více se o utkání dočtete v samostatném článku.

Vítězi mužské čtyřhry M. Bryan se Sockem
Dalšími wimbledonskými vítězi se v sobotu stali také Američané Mike Bryan a Jack Sock. Oba tenisté přetlačili v dramatické finálové bitvě pár Klaasen, Venus po setech 6:3, 6:7(7), 6:3, 5:7 a 7:5. Pro Mika Bryana jde o celkově už sedmnáctý grandslamový titul, avšak premiérový, který nezískal po boku svého aktuálně marodícího bratra Boba. Sock ovládl čtyřhru podruhé, v All England Clubu triumfoval už v roce 2014 – tehdy v páru s Kanaďanem Pospisilem.

Štyler postoupil do finále wimbledonské juniorky!
Český tenista Ondřej Štyler si podruhé za sebou zahraje finále čtyřhry na juniorském grandslamu. Společně s kolumbijským parťákem Nicolasem Mejiou totiž v sobotu zvládli hned dva zápasy – nejdřív vyhráli čtvrtfinále proti americkému páru Nakashima, Zink 6:3 a 6:4. Následně si v semifinále poradili s dvojicí Hijikata, Tajima výsledkem 6:3, 7:6(4). Právě s Naoki Tajimou Štyler nedávno vybojoval deblový titul na Roland Garros. O druhý grandslamový triumf se pokusí v nedělním finále Wimbledonu.

Finále ženské dvouhry
Angelique Kerberová (GER) – Serena Williamsová (USA) 6:3, 6:3

Finále ženské čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – PESCHKEOVÁ, Melicharová (USA) 6:4, 4:6, 6:0

Finále mužské čtyřhry
Klaasen (RSA), Venus (NZL) – M. Bryan, Sock (USA) 3:6, 7:6(7), 3:6, 7:5, 5:7

Semifinále mužské dvouhry
Novak Djokovič (SRB) – Rafael Nadal (ESP) 6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, 10:8

Čtvrtfinále čtyřhry juniorů
Nakashima, Zink (USA) – Mejia (COL), ŠTYLER 3:6, 4:6

Semifinále čtyřhry juniorů
Hijikata (AUS), Tajima (JPN) – Mejia (COL), ŠTYLER 3:6, 6:7(4)