Tři hodiny nerozhodly. Souboj titánů se musí dohrát v sobotu

- Jan Vojkůvka

Více než šest a půl hodiny spolu v pátek bojovali Kevin Anderson a John Isner. Předvedli nebývalou řež a nejdelší semifinále v historii Wimbledonu. A pořádně narušili plány pořadatelů. Druhé semifinále, v němž proti sobě naskočili Novak Djokovič a Rafael Nadal, se totiž nestihlo dohrát...

Dva tenisté, kteří svými schopnostmi vyčnívají nad ostatními a jsou členy tzv. Big 4, se na centrální dvorec v All England Clubu dostali až v osm večer místního času. Hrát museli dokonce pod zataženou střechou a publikum bavili tři hodiny.

Dlouhé tři hodiny však o postupujícím do finále nerozhodly. Djokovič dokázal urvat na svou stranu dramatický tiebreak ve třetí sadě a ujal se vedení 2:1 na sety. Jen krátce před svou výhrou přitom musel odvracet tři setboly soupeře.

V jedenáct hodin večer však padlo rozhodnutí, že dál už se ve Wimbledonu hrát nebude. Nadal za stavu 4:6, 6:3, 6:7(9) nejspíš přerušení zápasu uvítal, přesto to bude on, kdo bude v sobotní dohrávce čelit enormnímu tlaku.

Jak už ale v této sezoně prokázal, přerušení utkání mu už v několika případech pomohlo. Může ale zastavit bývalou světovou jedničku ze Srbska, která tolik touží po úspěchu? Na to odpoví dohrávka semifinále v sobotu od 14:00.