Wimbledonská čtyřhra pod drobnohledem. Došlo k ovlivnění zápasu?

- Jan Vojkůvka

Ani letošní ročník Wimbledonu se neobejde bez nepříjemného podezření, že mezi nejlepšími z nejlepších došlo k nekalým praktikám. Zatímco minulý rok se vyšetřovaly tři zápasy, tentokrát došlo k podivným pohybům sázek a kurzů u blíže nespecifikovaného utkání 1. kola čtyřhry.

S informacemi o pochybách, že by celý turnaj byl odehrán naprosto podle morálních i fér zásad, přišel australský web ABC News. Podle jeho zjištění došlo k nepravidelným vzorům sázek u společnosti Pinnacle Sports.

podezřelé sázky se začaly objevovat k nespecifikovanému utkání hodinu před začátkem zápasu. Tyto sázky navíc proudily z účtů, které byly již dříve v podobných případech zapletené.

„Při každém tenisovém utkání dochází k menším pohybům kurzů,“ sdělili zástupci Pinnacle Sports. „Zde se ale tyto změny začaly dít hodinu před začátkem, což bylo mimořádné. Kdykoliv přijde upozornění na možné ovlivňování zápasu, držíme se našeho přísného protokolu. Okamžitě jsme informovali zástupce Wimbledonu a omezili jsme naši nabídku na daný zápas.“

„Budeme úzce spolupracovat s lokální policií a dalšími organizacemi, abychom jim pomohli v jejich boji proti korupci a ovlivňování zápasů v tenise,“ dodal Sam Gomersall ze společnosti Pinnacle Sports.