Nestydíš se? Djokovič podpořil Chorvatsko a schytal tvrdou kritiku

- Radek Štohl

Novak Djokovič se kromě tenisových povinností musí věnovat také soukromým záležitostem. Letošní semifinalista Wimbledonu se nedávno vyjádřil, že by chtěl, aby Chorvaté vyhráli mistrovství světa ve fotbale. V Srbsku se však nedočkal pochopení, naopak byl podrobený kritice.

Bývalý nejlepší hráč světa pochází ze Srbska a vztahy této země s Chorvatskem od rozpadu Jugoslávie v roce 2003 stále nepatří k těm nejrůžovějším.

Na takovou skutečnost ale Djokovič během Wimbledonu nedbal. „Na letošním mistrovství světa v Rusku přeji Chorvatsku," prohlásil jednatřicetiletý tenista.

„Byl bych šťastný, kdyby právě tento tým se nakonec radoval z celkého prvenství," dodal dvanáctinásobný grandslamový vítěz.

Odezva z jeho rodné země na sebe nenechala dlouho čekat. A příznivá rozhodně nebyla. „Chorvaty  může podporovat jenom idiot," napsal ve svém tweetu srbský politik Vladimir Djukanovič.

„Nestydíš se vůbec za to?" kritizoval Djukanovič úspěšného tenistu. „Djokovič je národním hrdinou a za to mu děkuji, ale podporovat Chorvatsko? Jak se za takovou věc nemůže stydět?" dodal na závěr.

Djokovič na jeho výrok veřejně nereagoval, již v pátek odpoledne ho čeká semifinálové utkání Wimbledonu proti Rafaelu Nadalovi. Španěla vyzve už po 52. v kariéře.