Wimbledon: Kerberová s Williamsovou prolétly do finále. Štyler je ve čtvrtfinále juniorky

- Redakce

Program ve Wimbledonu se začíná pořádně krátit. Ve čtvrtek odpoledne se na centrálním dvorci rozhodlo o dvou finalistkách ženské dvouhry, kterými se staly Němka Angelique Kerberová a Američanka Serena Williamsová. Své finálové složení zná i mužská čtyřhra. Ondřej Štyler dokázal postoupit v juniorské čtyřhře do čtvrtfinále.

Forejtek se Svrčinou přišli o slibný náskok
Jonáš Forejtek a Dalibor Svrčina ve čtyřhře juniorského Wimbledonu skončili ve druhém kole. České duo v utkání o čtvrtfinále nestačilo na debl Nakašima, Zink, se kterým prohrálo 7:6(4), 4:6, 3:6. Forejtek se Svrčinou přitom po úvodním setu rychle vedli 2:0, za stavu 4:3 ovšem při servisu neodvrátili druhý brejkbol. Nadějní hráči od té doby prohráli osm gemů v řadě, kvůli čemuž ve třetím setu museli dotahovat ztrátu 0:4. Ačkoliv za stavu 2:5 vzali protihráčům servis, dotáhnout se na ně už nedokázali.

Štyler je ve čtvrtfinále juniorky
Pořádné drama má za sebou český junior Ondřej Štyler. Český tenista ve čtyřhře společně s Nicolasem Mejiou vybojoval postup do čtvrtfinále nad dvojicí Tao Muem a Leopoldem Zimou, které pokořili po setech 6:3, 3:6, 8:6.

Finále ženské dvouhry přinese duel Kerberové s Williamsovou
Ženská dvouhra ve Wimbledonu má ve čtvrtek na programu oba semifinálové duely, ve kterých se dozvíme hráčky, jež si budou bojovat o slavnou tenisovou trofej. Z prvního semifinále se do boje o titul podívá Angelique Kerberová (10.), která hladce porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou (12.).

Zápas trvající 69 minut vyhrála Němka 6:3, 6:3 a první zaváhání za celé utkání si připsala až za stavu 5:2 ve druhé sadě, kdy poprvé a naposledy prohrála podání.

Druhou finalistkou letošního Wimbledonu se stala Serena Williamsová (181.), jež si zahraje první finále od ledna 2017, kdy se po titulu na Australian Open rozhodla kvůli těhotěnství přerušit svou kariéru. Američanka v semifinále přehrála za 72 minut hry Němku Julii Görgesovou po setech 6:2, 6:4.

V utkání se mohla opírat zejména o první servis, který ji až do samotné koncovky držel. V samém závěru sice za stavu 5:3 nedoservírovala a prohrála si podání, ale vzápětí čistou hrou na returnu utkání zakončila.

Centrální kurt
Jelena Ostapenková (LAT) – Angelique Kerberová (GER) 3:6, 3:6
Julia Görgesová (GER) – Serena Williamsová (USA) 2:6, 4:6
Clarke, Dartová (oba GBR) – Cabal (COL), Spearsová 7:6(10), 7:5

Kurt č. 1
Klaasen (RSA), Venus (NZL) – Nielsen (DEN), Salisbury (GBR) 7:6(6), 3:6, 6:3, 6:4
Rojer, Schuursová (oba NED) – J. Murray (GBR), Azarenková (BLR) 6:4, 5:7, 5:7
Venus (NZL), Srebotniková (SLO) – Dodig (CRO), L. Čcahn (TPE) 7:5, 3:6, 6:0

Kurt č. 2
Inglot (GBR), Škugor (CRO) – M. Bryan, Sock (oba USA) 3:6, 1:6, 7:6(11), 7:6(4), 4:6

Kurt č. 12
Mu (CHN), Martins (GBR) – Mejia (COL), ŠTYLER 3:6, 6:3, 6:8

Kurt č. 8
FOREJTEK, SVRČINA – Nakašima, Zink (oba USA) 7:6(4), 4:6, 3:6